Fakta om Sibenik

Information om Sibenik för dig som planerar hyra hus i staden med omnejd

Tillbringar ni semestern i Sibenik får ni uppleva fascinerande kultur, spännande historia och förtrollande natur. Här kommer lite fakta om Sibenik som kan komma till nytta om du och din familj ska hyra hus här för semestern.

Stad:Sibenik
Region:Dalmatien
Känd sevärdhetKatedralen S:t Jacob från 1432
NationalparkerKrka och Kornati
StränderWhite beach och Lolic beach

 

Sibenik i Dalmatien

Mer information för nyfikna resenärer

Sibenik är en stad med anor. Stadens namn dök upp för första gången i dokument från 1066. Genom årens lopp har Sibenik har styrts av många olika herrar som ungrare, kroater, venetianare, fransmän och österrikare. Staden är känd för sitt kulturliv, sina fästningar, sina vackra kyrkor och katedraler, men även för närheten till de hänförande nationalparkerna Krka och Kornati.

Det enklaste sättet att ta sig till en semesterlägenhet i Sibenik är att flyga till Split, men staden har även en hamn, en busstation och en järnvägsstation. Ska ni hyra hus i Sibenik kan ni även ta er ut i den dalmatiska ö-världen från stadens hamn eller ta bron över till ön Murter för att njuta av öns stränder.

Dalmatiens historiska band till Italien har påverkat regionens matkultur och på Sibeniks restauranger serveras gärna svart risotto, pasta och pizza. Tack vare läget vid Adriatiska havet är det god tillgång på färsk fisk och skaldjur som hummer, ostron och musslor. Lokal specialitet i Dalmatien är den dubbelrökta skinkan prsut i sir och den speciella osten från ön Pag.

Ett enkelt sätt att hyra hus i Sibenik

Vill du och din familj uppleva staden kan ni hyra boende i Sibenik på vår hemsida eller över telefon. NOVASOL har funnits sedan 1968 och här på vår hemsida kan ni hitta mer information om både Sibenik och våra semesterhus i området.

På hemsidan kan ni hyra hus i alla storlekar och prisklasser: från enkla stugor till charmiga lägenheter och exklusiva villor med plats för hela familjen. Har ni frågor eller vill ha hjälp att hyra hus i Sibenik är ni varmt välkomna att ringa vår kundtjänst! Hoppas ni fått nytta av vår information om Sibenik.