Attraktioner i Sibenik

Tips på aktiviteter och sevärdheter i Sibenik

Det finns gott om sevärdheter i Sibenik! Genom att hyra hus i Sibenik får du och din familj möjlighet att uppleva de fantastiska nationalparkerna, se den imponerande katedralen S:t Jakob och besöka stadens fästningar.

Sibenik är en stad med en brokig historia. På 1100-talet styrdes staden av ungersk-kroatiska härskare för att sedan hamna under Venedigs styre ända fram till 1797. Under venetianarnas styre blev Sibenik ett kulturellt centrum och ståtliga byggnader uppfördes i staden.

Flera attraktioner att uppleva i Sibenik med omnejd

Utforska alla attraktioner i området

Den stora katedralen S:t Jakob är ett exempel på sevärdheter i Sibenik. Katedralen började byggas 1432, men stod inte klar förrän i mitten på 1500-talet. Katedralen har verk och skulpturer från ett flertal berömda italienska och dalmatiska konstnärer och besöker ni katedralen får ni inte missa inte det vackra dopkapellet och presbyteriet.

Nationalparken Krka är en av många attraktioner i Sibenik. Många lockas till staden för att besöka den över 100 kvadratkilometer stora nationalparken med de mäktiga vattenfallen Skradinski Buk och Roski Slap, den vackra floden och det rika fågellivet. Här kan ni vandra, cykla eller åka båt en bit på floden. Nordväst om Sibenik finns även nationalparken Kornati som består av 89 öar.

Det finns gott om historiska aktiviteter i Sibenik. Passa på att besöka Greveplatset som numera inrymmer Sibeniks stadsmuseum, Foscolopalatset och S:t Franciskus kyrka. Ta också en tur till stadens fästningar som den medeltida fästningen S:t Mikael, den stjärnformade fästningen S:t Johannes och 1600-talsfästningen Subicevac som räddade staden vid ett turkiskt anfall 1647.

Ett smidigt sätt att hyra hus i Sibenik

Vill du och din familj upptäcka alla sevärdheter och aktiviteter i Sibenik kan ni hyra semesterhus här på vår hemsida eller över telefon. NOVASOL har funnits sedan 1968 och kan idag erbjuda härliga semesterbostäder i Sibenik. På vår hemsida finns semesterbostäder i Kroatien för alla behov och plånböcker. Husen och lägenheterna i Sibenik har allt från en till fem stjärnor.

Alla våra semesterhus är kvalitetssäkrade av kunniga representanter på plats i Kroatien och i hyresbeloppet ingår även en trygghetsförsäkring. Välkomna till oss när ni vill hyra hus i Sibenik!