Attraktioner i Primosten

Ta del av aktiviteter och sevärdheter i Primosten

Primosten är en liten plats, men ändå finns det gott om attraktioner i Primosten. Här finns vackra stränder, trånga gator och grönskande vingårdar. Ett bra sätt att utforska området är att hyra hus i Primosten.

I dag förbinds ön Primosten med fastlandet av en bro, men tidigare var ön isolerad. På Primosten har det bott människor sedan forntiden och ön har även varit under Venedigs styre. Härliga stränder, vingårdar och kyrkan S:t Georg är några av många attraktioner här.

Mycket att göra i Primosten, Dalmatien

Utforska öns sevärdheter

Primosten är en gammal fiskeby som numera är en populär semesterort med allt som hör till ett semesterparadis. På öns norra sida finns fina klippstränder, på södra sidan finns vackra småstensstränder och i närheten av öns stora hotell finns Raduca beach där ni kan njuta av många aktiviteter i Primosten. Förutom att sola och bada, kan ni spela beachvolleyboll och lära er dyka.

Kyrkan S:t Georg är en av alla imponerande sevärdheter i Primosten. Kyrkan ligger på öns högsta kulle och byggdes under 1400-talet. Inne i kyrkan finns en ikon av Jungfrun med silverinfattning, men även ett altare i barockstil.

Själva Primostens stadskärna är en sevärdhet i sig. Den välbevarade staden är full av trånga gränder, pittoreska hus och mysiga restauranger. Här kan ni njuta av öns specialitet, en rätt med skaldjuret languster, och dricka det röda vinet Babic som odlas på ön. Att besöka en av de lokala vingårdarna är ett exempel på spännande aktiviteter i Primosten som ni kan ta er för när ni har tröttnat på stränderna.

Hyr semesterhus i Primosten hos NOVASOL

Är du och din familj intresserade av att utforska sevärdheter i Primosten kan ni hyra hus eller semesterlägenhet. NOVASOL har hyrt ut stugor sedan 1968 och har ett brett utbud hus och lägenheter i Kroatien. Ni kan boka semesterbostad antingen här på vår hemsida eller genom att ringa vår svenska kundtjänst. När ni hyr hus direkt hos oss så ingår även ett trygghetspaket. Varmt välkomna till oss när ni vill hyra hus i Dalmatien på Primosten!