Städer och byar på Peljesac

Utforska Peljesacs byar och städer

Ståtliga fästningar, imponerande försvarsmurar, fantastisk mat och härliga stränder. Peljesacs städer har mycket att erbjuda. Med ett semesterhus på Peljesac får ni gott om tid att utforska halvöns städer.

Peljesac är en halvö i södra Dalmatien. Under historiens gång har halvön varit koloniserad av både greker och romare, halvön har också tillhört staden Dubrovnik i nära 500 år. Halvön är välkänd för sina ostron, frukter och för sitt vin, medan Peljesacs städer är vida berömda för sina vackra byggnader och mäktiga försvarsverk.

Utforska städerna på halvön

Ston ligger närmast fastlandet och är den viktigaste av alla städer på Peljesac. Stons mest kända monument är den fem kilometer långa försvarsmur som är en av världens längsta murar. Staden är uppdelad i två stadsdelar: Veliki Ston och Mali Ston. Hyr ni semesterhus i södra Dalmatien måste ni passa på att besöka den största fästningen Veliki Kastio, den nygotiska kyrkan S:t Blasius och guvernörspalatset i Ston.

En annan av alla städer på Peljesac är hamnstaden Orebic. Staden har en lång tradition av sjöfart, Orebic har ansetts ha fostrat Medelhavets bästa sjökaptener och ett besök på stadens sjöhistoriska museum rekommenderas varmt. Härifrån kan man också ta båten över till ön Korcula som ligger strax söder om halvön.

Tar ni en tur omkring halvön märker ni även att det finns andra städer och byar på Peljesac som till exempel Trpanj på halvöns norra sida. Vid Tripanj finns härliga klipp- och sandstränder som är idealiska för barnfamiljer. Även den lilla staden Loviste på halvöns spets kan erbjuda barnvänliga stränder.

Boka ditt semesterhus på Peljesac direkt online

Är din familj sugna på att besöka Ston eller Orebic kan ni hyra boende på Peljesac hos oss på NOVASOL. Vi har varit aktiva i Kroatien sedan många år tillbaka och har idag ett härligt utbud semesterbostäder för uthyrning att erbjuda. Är ni intresserade av våra semesterhus kan ni boka direkt online eller ringa vår kundtjänst. Bokar ni semesterbostad hos oss på NOVASOL så ingår dessutom ett trygghetspaket. Har ni frågor om våra semesterbostäder på Peljesac eller vill ha hjälp att boka boende är ni varmt välkomna att prata med oss!