Natur och stränder på Peljesac

Utforska alla stränder och naturupplevelser på Peljesac

Kristallklart vatten, grönskande dalar och höga berg. Naturen på Peljesac är fantastisk! Genom att hyra hus på Peljesac får du och din familj några härliga veckor vid Adriatiska havet.

I södra Dalmatien ligger den 65 kilometer långa halvön Peljesac. Peljesac har historiskt sett varit koloniserad av både greker och romare och har även styrts av Dubrovnik. Halvön kan stoltsera med hänförande natur och är ett paradis för vandringsentusiaster och surfare. Genom att hyra hus i det södra Dalmatien får ni ta del av många härliga naturupplevelser på Peljesac.

En strand på Peljesac i Kroatien

Utforska halvön genom att hyra hus

Det finns gott om vacker natur på Peljesac. Längs halvön löper en bergskam som är perfekt att vandra i oavsett om ni är nybörjare eller erfarna klättrare. Bergskammens högsta topp heter S:t Elias och når 961 meter över havet. Från toppen får ni en fantastisk utsikt över naturen på Peljesac och kan se vinodlingarna längs sluttningarna, de turkosblå vikarna och den långa muren kring staden Ston.

Det finns en mängd härliga stränder på Peljseac. Den mest berömda av alla Peljesacs stränder är Trstenica beach som är belägen vid staden Orebic. Här kan ni koppla av på stranden, svalka er i det turkosblå vattnet eller läsa en god bok i skuggan. Det finns även många stränder på Peljesac som passar barnfamiljer. Några barnvänliga stränder finns till exempel vid Trpanj och Loviste.

Vill ni ha en aktiv dag på stranden ska ni däremot bege er till en annan av Peljesacs stränder, nämligen Viganj beach. Viganjs vågor lockar vindsurfare, kitesurfare och seglare från världens alla hörn och stranden räknas som en av de bästa i området.

Boka ditt semesterboende med oss

Längtar du och din familj efter att uppleva fantastisk natur på Peljesac kan ni hyra hus hos oss på Novasol. Våra semesterhus på Peljesac ägs av privatpersoner vilket gör att ni kan bo mitt bland lokalbefolkningen på platser som annars är utom räckhåll för turister. Välkomna till oss när ni vill ha härliga naturupplevelser på Peljesac!