Historia och Kultur i Novigrad

Passa på att hyra hus i Novigrad och kom nära ortens kultur och historia

Vill du besöka Kroatien på din nästa semester? Då kanske den lilla staden Novigrad kan vara ett lämpligt resmål! Denna lilla fiskestad har haft en turbulent historia som du säkert uppskattar när du bestämt dig att hyra semesterhus i Novigrad.

Stad med lång historia

Novigrad nämns redan under 500-talet i ett brev till påven Gregory I och sedan under 600-talet i en förteckning av runt 5000 städer och många floder i den då kända världen. Från mitten av 600-talet finns även gravar i närområdet som vittnar om den slaviska koloniseringen och innehöll många samtida föremål. Bland annat hittade man silverörhängen och hushållsföremål som berättar om vardagen hos fiskarna och handlarna som levde här. Att hyra hus i Novigrad för dig till ett mycket spännande historiskt område där du kan hitta många intressanta platser och sevärdheter.

Under frankernas styre under slutet av 700-talet upplevde Novigrad en av sina rikaste och mest framgångsrika perioder. Feodalismen fick tidigt ett fäste här. Under 1200-talet byggdes de imponerande stadsmurarna som delvis kan beskådas idag. Överlag hittar du mycket av Europas och Novigrads historia omkring våra semesterbostäder i Istrien, så en semester här är ett utmärkt sätt att lära sig med om Europas spännande historia! Du hittar flera museer i Novigrad som är väl värda ett besök.

Även för dig som hellre vill motionera eller bada på semestern är Novigrad ett utomordentligt semestermål. Det blåa klara havet och de gröna kullarna bjuder in till såväl båtutflykter, bad och sol och vandring. Även cykeln är ett bra sätt att uppleva detta varma, välkomnande område.

Fiskeentusiasten har både tonfisk och andra tropiska arter att pröva lyckan med, snorklingen i de kristallklara vattnen utlovar fantastiska upplevelser som du får på bekvämt avstånd genom att hyra hus i Novigrad.

Hyr en semesterbostad för att upptäcka Novigrad

Hos oss på Novasol hyr du tryggt semesterbostad i Istrien, Kroatien och hela Europa. Vi har ett stort utbud av semesterhus och stugor och kan erbjuda något för alla smaker. Du bokar enkelt direkt på vår hemsida men är naturligtvis välkommen att kontakta oss för att få hjälp med att hyra hus i Novigrad med omnejd eller har frågor.