Attraktioner i Novigrad

Aktiviteter och sevärdheter i kuststaden Novigrad

Den vackra kuststaden Novigrad ligger sagolikt vid adriatiska havet och är väl värd ett besök. Genom att bo i ett semesterhus i Novigrad med omnejd får du den fina naturen, havet och alla aktiviteter och sevärdheter i Novigrad alldeles utanför knuten.

Spännande destination

Novigrad har under årens gång utvecklats från en liten fiskestad till en spännande turistdestination för alla åldrar. Trots det ökade trycket från de många turisterna har Novigrad lyckats behålla sin småstadscharm och traditionella karaktär. Den gamla stadsmuren är ett monument för staden och man är stolt över dess betydelse under historiens gång.

De många fornlämningar hör till de attraktioner Novigrad har att erbjuda, men du kommer även att hitta mycket annat här. Festivaler och tillställningar gör att du aldrig behöver ha tråkigt när du semestrar här. Du hittar aktiviteter i området för alla åldrar, inte bara och historiska platser utan även kulinariska äventyr bland traditionell och modern medelhavsmat och närproducerade viner av världsklass.

Upplev det lokala köket

Ett besök på någon av de lokala restaurangerna är något ni inte bör missa, här kan ni hitta bland annat boscrain carpaccio, en delikatess av de lokala boscrain boskapen som under 1900-talet nästan försvann helt men genom ett omfattande arbete åter har fått betydelse för jordbruket i området.

Det blå havet bjuder till bad och sol, du kan hyra båt eller cykel och på egen hand upptäcka det vackra området, bada i någon liten enskild vik eller gå på picknic på någon av de vackra kullarna. Kanske vill du vandra omkring mellan de många byarna och gårdarna i området, testa de lokala specialiteterna och träffa det vänliga, glada folket som välkomnar besökare med öppna armar. Det finns vandrings- och cykelleder för alla åldrar och både nybörjare och entusiasten kommer till sin rätt här.

Boka din semesterbostad direkt online hos NOVASOL

Hos oss på NOVASOL får du hjälp med att boka just ditt drömboende för semestern i Kroatien. Du kan söka bland våra många semesterbostäder enkelt och smidigt över vår hemsida. Vi erbjuder härliga hus, stugor och du kan även hyra semesterlägenhet i Novigrad för din semester, så att du kan bo och gestalta din semester precis som du vill. Vår långa erfarenhet garanterar dig trygghet och kvalitet.