Natur och stränder på Mljet

Utforska alla stränder och naturupplevelser med ett semesterhus som utgångspunkt

Kristallklart vatten, avskilda stränder, lummig växtlighet och förtrollande undervattensliv. Det enklaste sättet att njuta av Mljets stränder och natur är att hyra hus i det södra Dalmatien.

Den natursköna ön Mljet ligger i södra Dalmatien, strax väster om Dubrovnik. Det finns gott om vacker natur på Mljet, mycket tack vare att öns västra del utsågs till nationalpark på 60-talet för att skydda öns aleppotallar och stenekar. På ön finns även två saltvattensjöar, undervattenraviner och vackra stränder.

Upplev naturen på Mljet

Upplev fantastisk natur

Vill ni ha fantastiska naturupplevelser på Mljet ska ni bege er till öns nationalpark. Naturen på Mljet består främst av lummig växtlighet och karga klippor. Här i den över 30 kvadratmeter stora nationalparken kan ni vandra eller cykla i den hänförande naturen på Mljet, simma i saltvattensjöarna eller snorkla i undervattensravinerna för att titta på sällsynta fiskar. På öns sydligaste spets ligger naturreservatet Saplunara där ni också kan ta del av härliga naturupplevelser på Mljet. Här kan ni vandra bland rik natur på Mljet och njuta av utsikten över det kristallklara havet.

Även om många kommer till ön för den hänförande naturen, finns även fantastiska stränder på Mljet. De mest berömda av Mljets stränder är sandstränderna vid naturreservatet, Saplunara. En halvtimmes gång från Saplunara finns en annan sandstrand, Blace beach som är populär bland nudister. Passa också på att bada i stora och lilla sjön under ett besök i nationalparken.

Hyr boende på Mljet online eller över telefon

Vill du och din familj också uppleva fantastisk natur och härliga stränder på Mljet, kan ni boka boende hos oss. NOVASOL grundades i slutet av 60-talet och har sedan flera år tillbaka även semesterhus och lägenheter i Kroatien.

Är ni intresserade av att boka semesterhus på Mljet kan ni klicka er in på vår hemsida för att titta på vårt härliga utbud. Vi har semesterhus i alla prisklasser och storlekar. Här på vår hemsida kan ni själv fylla i era önskemål: i vårt Kroatiensortiment finns allt från hus med pool, till moderna lägenheter och stora villor med plats för släkt och vänner. Välkommen att boka din nästa semesterbostad på Mljet direkt hos NOVASOL!