Attraktioner på Mljet

Aktiviteter och sevärdheter på ön Mljet i södra Dalmatien

Välkomna till en av Adriatiska havets vackraste öar! Med ett semesterhus på Mljet får du och din familj uppleva förtrollande natur, ett rikt djurliv och mysiga fiskebyar.

Mljet är en 98 kvadratkilometer stor ö i södra Dalmatien. Ön ligger strax söder om halvön Peljesac och några av alla attraktioner på Mljet är den fantastiska nationalparken, de förunderliga saltvattensjöarna och det vackra Mariaklostret. På ön finns även lämningar efter den romerska bosätningen Palatium.

Utforska alla sevärdheter

Med ett semesterhus i södra Dalmatien får ni gott om tid att hinna se spännande sevärdheter på Mljet. Öns nationalpark är bara en av alla attraktioner på Mljet. Nationalparken är 31 kvadratkilometer stor och består av tät skog, karga berg, grottor och undervattensraviner. I undervattensravinerna kan ni snorkla och beundra öns sällsynta fiskarter som lever under ytan.

Förutom att snorkla finns andra aktiviteter för alla er som tycker om att vara ute i naturen. Längs ön kan ni vandra och cykla, utmed kusten kan ni paddla kajak, simma och dyka. Hyr ni semesterhus på Mljet kan ni också ta chansen att besöka en av de obebodda öarna som finns utanför Mljet.

Genom att hyra hus på Mljet får ni ett bra tillfälle att titta på det vackra Mariaklostret som ligger på en ö mitt i sjön Veliko Jezero. Klostret byggdes under 1100-talet och byggdes om ytterligare en gång på 1500-talet. Vill ni lära er mer om öns historia kan ni också besöka ruinerna efter den romerska bosättningen Palatium som finns på öns nordvästra sida.

Passa på att hyra hus på Mljet

Det bästa sättet att utforska alla sevärdheter och aktiviteter på Mljet är att hyra ett semesterhus som bas. NOVASOL har funnits i Kroatien sedan många år och har både medarbetare och lokalkontor på plats i landet. Om du och din familj är intresserade av att hyra hus på ön kan ni boka ert hus online eller ringa vår svenska kundtjänst. Att hyra hus på Mljet är tryggt då alla våra semesterhus är regelbundet besiktade och i hyran ingår dessutom ett trygghetspaket. Trevlig semester på Mljet!