Fakta om Makarska

Information om Makarska för dig som planerar hyra hus här

Här följer lite fakta om Makarska som kan vara bra att känna till om du och din familj tänker hyra hus i Makarska. Staden är en populär semesterort med närhet till vackra stränder, fin natur och vackra byggnader. Under vistelsen får ni tid att lära känna kusten och hitta era egna favoritplatser.

Stad:Makarska
Bergskedja:Biokovo
Färjeförbindelser:Båt går till ön Brac
Historisk invånare:1700-talspoeten Andriia Kacic Miosic som står staty i staden

Mer fakta om Makarska för dig som är nyfiken på staden

Makarskakusten sträcker sig från den lilla staden Brela till staden Gradac. Har du och din familj tidigare sökt information om Makarska så vet ni att trakten framför allt är känd för sina stränder. Vid Gradac finns en sex kilometer lång strand och vid Brela finns den kända stranden Dugi Rat. Tänker ni hyra hus i Makarska, får ni också möjlighet att bada vid bukten utanför staden eller vandra i de vackra Biokovo-bergen.

Makarska är en hamnstad och genom att hyra hus i Makarska kan ni ta färjan över till ön Brac för att besöka byn Bol med sin berömda strand Zlatni Rat. Det är också enkelt att åka till den pulserande staden Dubrovnik på fastlandet för att uppleva kultur och uteliv.

Kultur och uteliv går även att hitta i Makarska. Ska familjen bo i Makarska under sommaren kan ni besöka den vackra kyrkan S:t Mark, klostret S:t Filippo Neri och det malakologiska museet som har en samling skal från områdets blötdjur. Makarskas huvudgata kantas av uteserveringar och där kan ni koppla av med en bit mat eller ett glas lokalproducerat vin. I närheten finns även en del uteställen.

Upplev makarskakusten från ett semesterhus

Vill du bada vid den vackra kusten vid Makarska, kan du och din familj hyra semesterhus hos NOVASOL. Vi har arbetat med semesterbostadsförmedling i Kroatien sedan många år tillbaka och kan erbjuda ett härligt utbud bostäder om ni är intresserade av att hyra hus i Makarska.

Bokar gör ni här på vår hemsida, där kan ni även hitta mer information om Makarska och vad ni kan göra under er vistelse. Det går även att boka via telefon.