Attraktioner i Makarska

Upptäck alla sevärdheter i Makarska med ett semesterhus som utgångspunkt

Kristallklart vatten, härligt uteliv och en av Kroatiens längsta kuststräcka. Genom att hyra hus i mellersta Dalmatien får du och din familj en fantastisk chans att utforska alla sevärdheter i Makarska.

Makarska byggdes över ruinerna av den romerska staden Mucurum som förstördes av goterna 548. Efter goterna styrdes staden av kroatiska kungar, turkar och venetianare. Med ett semesterhus i Makarska är det enkelt att förstå varför staden varit så eftertraktad: här finns långa stränder och ett perfekt läge vid kusten.

Utforska alla attraktioner i området

Stadens forna härskare har lämnat souvenirer efter sig. En av många sevärdheter i Makarska är det gamla klostret S:t Filippo Neri som har byggnadsminnen från medeltiden och romartiden. En annan vacker byggnad värd ett besök är Franciskanklostret från 1600-talet. Ni får heller inte missa den fina kyrkan S:t Mark.

De flesta som kommer hit hyr förstås semesterhus i Makarska för strändernas skull. I stadens bukt kan ni ta ett svalkande dopp i det kristallklara vattnet, snorkla, åka Jet Ski eller testa på någon annan vattensport. En annan av alla attraktioner i Makarska, eller rättare sagt Makarskakusten, är den närliggande staden Gradacs sex kilometer långa strand som är en av Kroatiens längsta.

Med ett semesterhus i Makarska får du och din familj ett perfekt utgångsläge för spännande utflykter och aktiviteter i Makarska. Från stadens hamn kan ni ta färjan över till ön Brac och med en hyrbil kan ni åka till den pulserande staden Dubrovnik. Inne i Makarska kan ni ströva längs strandpromenaderna, stanna vid någon av uteserveringarna för att ta en kaffe eller en bit mat. Utanför staden kan ni köra mountainbike eller vandra i de härliga Biokovo-bergen.

Semester på den kroatiska kusten

Vill du också upptäcka alla aktiviteter i Makarska kan du och din familj hyra hus eller semesterlägenhet här på vår hemsida eller över telefon. NOVASOL startade redan 1968 och sedan tidigt 2000-tal finns vi även i Kroatien. Vi är arbetar med vad vi kallar för kvalitetssäkrade hus och lägenheter och har ett härligt utbud semesterhus i Makarska. Alla våra semesterbostäder i Kroatien är handplockade och besiktade av kunniga representanter, i hyran ingår även ett trygghetspaket. Välkomna!