Stränder på Korcula

Upptäck alla Korculas stränder med ett semesterhus från NOVASOL

Korcula i södra Dalmatien sägs vara en av de vackraste öarna i adriatiska havet. Det blå havet bjuder in till bad och skoj för både stora och små besökare och Korculas stränder är mycket vackra.

Ön, som är känd för sina många vinodlingar och spännande historia, är omgiven av större och mindre stränder. Både vita mjuka sandstränder och varma klippor ger dig en fantastisk badupplevelse när du bor i ett av våra semesterhus på ön.

Bekväma avstånd

Genom att hyra hus på Korcula får du oftast bekvämt avstånd till de vackra stränderna samtidigt som du har möjligheten att besöka de turistorienterade områdena som vuxit fram i takt med att fler har besökt ön. Här kan du shoppa, gå på restaurang och café och mycket mer. Du som semesterar här kan passa på att hyra en båt för en dagsutflykt och åka ut bland de små öarna i skärgården. Här kan du ostört njuta av orörd natur, vackra skogar och fantastiska stränder.

Naturligtvis kan du inte bara hyra hus på Korcula utan vårt stora utbud omfattar även stugor och lägenheter. När du bor i en semesterlägenhet på Korcula bor du centralt men har ändå det egna hemmets frihet.

Nära havet på Korcula

Bra vatten och gott om aktiviteter

Vattnet i området har genomgående mycket bra kvalitet och bland 20 stränder på Korcula kan alla hitta något som passar. När du bestämt dig att hyra hus på Korcula har du många aktiviteter att välja mellan. Det finns härliga vandringsstigar och cykelleder som låter dig upptäcka den anrika och traditionsrika landsbygden helt i din egen takt. Upptäck spännande lokala specialiteter eller köp närproducerade råvaror och laga något alldeles eget. Du får eget kök och hushåll genom att hyra hus på Korcula och det omfattande jordbruket ger dig utmärkta råvaror. Man har odlat frukt och oliver sedan forna dagar här och vinodlingen är av världsklass.

Naturligtvis bjuder Korculas stränder inte bara till bad utan även till fiske. Befolkningen här har vid sidan om jordbruket främst försörjt sig på fiske och det finns goda möjligheter att uppleva traditionellt fiske när du bor i ett av våra semesterhus på Korcula.

En strand på Korcula

Boka ditt semesterhus på Korcula online

Hos oss på NOVASOL kan du tryggt hyra hus på Korcula och övriga Kroatien. Vi har ett omfattande utbud och lång erfarenhet av stugförmedling över hela Kroatien. Du bokar i vetskap om att varje semesterbostad har besökts innan den tagits in i sortimentet. Vårt Trygghetspaket ingår också automatiskt när du bokar direkt hos oss.