Historia och Kultur på Korcula

Hyr ett semesterhus på Korcula och ta del av öns kultur och historia

Upplev den vackra ön Korcula i Kroatien på din nästa semester! Hos NOVASOL kan du hyra semesterhus på Korcula för alla smaker. Denna vackra ö i adriatiska havet är ett semesterparadis för alla åldrar och har en spännande historia som fascinerar alla åldrar.

Upptäck Korculas kultur och historia

Tusenårig historia

Korcula har varit bebodd i flera tusen år och det finns tecken överallt på ön från dessa tidiga boenden. Under tidiga järnåldern har ön bebotts av greker som var de första att koloniera ön och sedan av både romare, goter och sedan det bysantinska imperiet.

Korculas historia har varit fyllt av framgångar och kamp och det finns ruiner, byggnader och lämningar som vittnar om den spännande historian. Under medeltiden och framåt styrdes Korcula av venetianska imperiet fram till slutet av 1700-talet. Sedan följde Napolion och industrialiseringen.

Många av de gamla byggnaderna som idag finns att beskåda härstammar från denna tid. Turkarna försökte under mitten av 1500-talet erövra ön men misslyckades. Hjältemodet och framgången från denna tid påminns man fortfarande om i de traditionella ”Moreska” svärddanserna som finns att beskåda under turistsäsongerna. Från våra semesterhus på Korcula har du nära till landsbygden, museum och sevärdheter och kan i din egen takt bekanta dig med Korculas kultur.

Vy över ön Korcula i Kroatien

Närproducerade råvaror och lokala specialiteter

Korculas historia har traditionellt styrts mycket av jordbruk och fortfarande idag håller man fast vid sina traditioner. Här kan du njuta av härliga lokala specialiteter gjorda av närproducerade råvaror och högkvalitativa viner från de gröna kullarna på ön. Hyr ett semesterhus på ön och ta dagsutflykter till de många gårdarna, restaurangerna och caféerna och njut av vackert väder och semesterkänslan!

Hyr semesterbostäder på Korcula

På NOVASOL har vi lång erfarenhet av stugförmedling och du kan tryggt hyra hus i Kroatien hos oss. Våra hus har alltid kontrollerats av våra representanter för att du som kund skall vara säker på att få det boende du bokar hos oss. Varmt välkommen till oss på NOVASOL när du vill hyra boende på Korcula!