Attraktioner på Korcula

Aktiviteter och sevärdheter på Korcula i Kroatien

Vill du åka till Kroatien på din nästa semester? Då kan vi tipsa om ön Korcula i adriatiska havet. Här får du som semesterbesökare alla bekvämligheter av modern turism samtidigt som du får chansen att uppleva kultur och traditioner i anrika miljöer. Bo i ett semesterhus på Korcula och upplev mångfalden i din egen takt!

Hus på ön Korcula

Historiska sevärdheter

Det finns många attraktioner på Korcula för både stora och små besökare. För dig som är intresserad av historia finns mycket sevärdheter på Korcula som berättar öns historia sedan flera tusen år.

Öns omfattande lantbruk gav bra möjligheter för befolkningen och ön blomstrade. Från tidens gång finns många sevärdheter kvar, kyrkor och kloster och gamla stadskärnor.

Även fästningar och försvarsverk finns att beundra för den intresserade. Genom att hyra semesterhus på ön kommer du nära alla dessa och kan enkelt ta dig runt bland de olika attraktionerna.

Korcula vid havet i Kroatien

Vackra stränder och vatten

För den som vill sommar, sol och bad finns alla möjligheter till drömsemestern. Vackra stränder på Korcula och blått hav bjuder in till extraordinära stunder för hela familjen. Många av våra semesterhus på ön har dessutom egen pool så att du inte ens behöver lämna tomten för härliga dopp. Det finns goda möjligheter till vattensport som snorkling, vindsurfning, segling och vattenpolo. Prova någon av dessa spännande aktiviteter på Korcula och du får en rolig och givande semester!

Strand vid havet på Korcula

Evenemang och festivaler

Det finns ett flertal festivaler och evenemang för den som vill uppleva kulturen på ett annat sätt. Den årliga traditionella svärddansen har anor sedan 1700-talet och finns att beskåda under sommarmånaderna. Varför inte besöka de lokala vinbönderna, njuta av närproducerade läckerheter på någon av de många mysiga restaurangerna och glömma vardagens stress. Från våra semesterbostäder på Korcula har du nära till allt.

Boka ditt nästa semesterhus direkt online

Hos NOVASOL hyr du tryggt semesterhus på Korcula och i övriga Kroatien. Vi har lång erfarenhet av semesterhusuthyrning och ett stort utbud. Oavsett om du vill hyra hus i Kroatien eller någon annanstans i Europa kan vi hjälpa dig att hitta just ditt drömboende. Du kan boka ditt semesterhus direkt över vår hemsida men du är naturligtvis välkommen att höra av dig om du skulle ha frågor eller funderingar.