Städer och byar på Hvar

Hyr ett semesterhus och utforska Hvars byar och städer

Imponerande katedraler, anrika kloster och ståtliga palats. Det finns gott om saker att se och göra i Hvars städer. Med ett semesterhus på Hvar via Novasol kan du och din familj utforska ön i lugn och ro.

Den vackra ön Hvar ligger strax söder om Brac i mellersta Dalmatien. Öns spännande historia börjar redan 300 före Kristus då invånare från ön Vis grundade städerna Stari Grad och Hvar. Sedan dess har både romare, bysantiner, kroatiska härskare och venetianare regerat över ön. Från ett semesterhus på Hvar kan ni titta på alla vackra byggnader som öns forna herrar lämnat efter sig.

Upptäck Hvars städer

Det bästa sättet att utforska alla vackra städer på Hvar är förstås att hyra en bostad på ön. Från ett semesterhus på Hvar kan ni besöka öns tidigare huvudort, Stari Grad. Vid stadens vackra torg kan ni titta på 1600-talskyrkan S:t Stefan och Bianchinipalatset som har en fin samling marina objekt. I Stari Grad finns också ett fint dominikankloster med ett stort bibliotek och en samling målningar.

Hyr ni en av våra semesterbostäder i Hvar är ett besök på huvudorten med samma namn ett måste. I Hvar finns den imponerande renässanskatedralen S:t Stefan med en mängd vackra målningar, byggnader från 1400-talet som till exempel det fina klocktornet och ett anrikt franciskankloster. Här byggdes en av Europas första teatrar.

En annan vacker stad på Hvar är Vrboska. Med ett semesterhus på Hvar kan du och din familj åka längs den lavendeldoftande vägen mot den lilla byn i norr. I Vrboska finns den befästa 1500-talskyran Maria och barockkyrkan S:t Laurentius med en altartavla av Paolo Veronese.

Boka ditt semesterboende hos oss

Vill du och din familj se Hvar, Stari Grad och andra städer, kan ni hyra semesterhus på ön här på vår hemsida eller över telefon. NOVASOL har funnits i Kroatien under många år och har ett unikt urval semesterbostäder i Dalmatien. Alla våra bostäder i Kroatien är handplockade och noga besiktade av kunniga medarbetare. Välkomna till oss!