Information om Hvar för dig som ska hyra hus på ön

Här kommer lite information om Hvar för dig som är intresserad av att boka boende i Kroatien och besöka ön, eller för den delen bo på den.

Hvar är Adriatiska havets mest väldoftande ö tack vare de många lavendelfälten. Det bästa sättet att utforska öns vackra natur och kulturella skatter, är att hyra hus på Hvar.

Ö:Hvar
Yta:272,37 kvadratkilometer
Kända invånare:Konstnären Juraj Placic och författaren Tonko Maroevic
Städer och byar:Hvar, Stari Grad och Vrboska
Känd strand:Milna
Förbindelse till fastlandet:Från Split går färjor till städerna Hvar och Stari Grad
Språk:Kroatiska

Bra att veta inför vistelsen

Hvar är känd för sina vackra lavendelfält, sin vinproduktion och sina många kulturskatter. Öns historia började redan 300 före Kristus då greker grundade de båda städerna Stari Grad och Hvar. Från 1278 till 1797 styrde italienska Venedig staden. Under historiens gång har ön styrts av romare, bysantiner, kroatiska härskare och venetianare.

Hvars forna herrar har lämnat många vackra byggnader på ön. Tänker ni hyra hus på Hvar kan ni besöka öns forna huvudort, Stari Grad, för att beundra 1600-talskyrkan S:t Stefan, Bianchinipalatset och dominikanklostret eller ta er till huvudorten Hvar för att titta på det vackra klocktornet, Hektorovic-palatset och S:t Stefan-katedralen. Missa heller inte lämningarna efter venetianarnas borg vid Sucuraj.

Genom att hyra hus på Hvar får ni många solchanser under sommaren. Dalmatiska kusten är ett av Europas soligaste område och Hvar innehar rekordet av antalet soltimmar per år. På ön är somrarna torra och varma, medan vintrarna är milda och regniga. Vackra stränder finns utspridda över ön, men vid Milna har ni två härliga småstensstränder och en lummig kust med grönskande laguner.

Lär känna Hvar genom att hyra hus

Vill du och din familj utforska öns historiska byggnader och sköna stränder, kan ni hyra hus på Hvar här på vår hemsida eller genom att ringa oss. Vi har ett brett utbud av semesterlägenheter på Hvar. NOVASOL har haft hus i Kroatien under många år och på vår hemsida hittar ni mer information om Hvar och vad ni kan förvänta er av semestern här. Har ni frågor om våra semesterbostäder eller vill ha hjälp att boka hus, är ni välkomna att ringa oss. Trevlig semester!