Attraktioner på Hvar

Upptäck alla sevärdheter på Hvar med ett semesterhus som bas

Böljande lavendelfält, ståtliga borgar och vackra kyrkor. På Hvar finns mycket att se och göra. Med ett semesterhus som bas får ni gott om tid att utforska alla sevärdheter på Hvar.

Ön Hvar ligger söder om Brac i mellersta Dalmatien och har anor från 300-talet före Kristus då greker kom till ön. Grekerna avlöstes av romare, bysantiner, kroatiska härskare och venetianare. Än i dag finns spår efter tidigare civilisationer och med ett semesterhus på Hvar kan du och din familj besöka de vackra palatsen, kyrkorna och klostren som Hvars forna härskare lämnade efter sig.

Flera attraktioner på ön

Den första staden som grekerna grundade var Faros som numer går under namnet Stari Grad. Med en semesterbostad på Hvar kan du se ruinerna av en romersk villa med mosaikgolv vid Pod Dolom, beundra 1600-talskyrkan S:t Stefan och Bianchinipalatset i barockstil. En annan av många attraktioner på Hvar är borgen Kastel Tvrdalj där poeten Hektorovic bodde under 1500-talet.

Huvudorten Hvar är känd för sina kulturskatter. Här finns till exempel renässanskatedralen S:t Stefan, Hektorovicpalatset från slutet av 1400-talet och arsenalen som var Balkan-halvöns första folkteater. Hyr familjen semesterhus på Hvar, måste ni passa på att besöka kyrkan Vår fru av Barmhärtigheten som har en vacker konstsamling och är en av många sevärdheter på Hvar.

Ett semesterhus på Hvar är en bra bas för utflykter och aktiviteter på Hvar. På ön kan ni bada, snorkla i det kristallklara vattnet, testa på olika vattensporter, ströva längs de vackra lavendelfälten eller provsmaka det kroatiska köket. På Hvar är tillgången på färsk fisk och skaldjur stor, prova till exempel en skaldjursrisotto och drick gärna ett glas lokalproducerat vitt vin till.

Upplev Hvar på nära håll

Att hyra semesterbostad på Hvar är enkelt. Du och din familj kan boka semesterhus på Hvar här på vår hemsida eller över telefon. NOVASOL har funnits i Kroatien sedan 2005 och har alltid strävat efter att uppfylla våra kunders önskemål. Alla våra kroatiska semesterbostäder är handplockade och noga besiktade för att säkerställa vår standard. Välkomna till NOVASOL och ön Hvar!