Historia och Kultur i Dubrovnik

Kom nära stadens kultur och historia

Åk till Dubrovnik och res bakåt i tiden! I gamla stans stadskärna finns historiska byggnader och den speciella stämning som inte finns någon annanstans. Genom att hyra hus i Dubrovnik får du och din familj en fantastisk chans att lära er mer om stadens förflutna.

Få platser i Europa bär på så många minnen och spår efter svunna tider som Dubrovnik. Det har lett till att UNESCO har satt upp hela gamla stan på sin världsarvslista. Stadens historiska byggnader har raserats, men återuppbyggts igen sedan den stora jordbävningen 1667 och inbördeskriget i början av 1990-talet.

Utforska Dubrovnik

Få en inblick i stadens historia

Dubrovniks historia börjar på 600-talet då staden grundades av flyktingar från en närbelägen ö. Under början av medeltiden styrde bysantiner och sedan venetianare över staden, men 1382 blev staden den självständiga republiken Ragusa. Under 1400-1500-talet blev Dubrovnik en maktfaktor att räkna med på grund av sin stora flotta, handelsförbindelser och rika kulturliv.

Ska du och din familj hyra hus i staden kan ni ta en vandring genom Dubrovniks historia. Titta på stadsmuren som började byggas under 900-talet, Rektorspalatset som republiken Ragusa styrdes ifrån och den breda gatan stradun som anlades under 1100-talet och som numera är ett populärt promenadstråk. Andra platser som berättar mer om stadens historia är Pileporten, Mincetatornet och fästningen S:t Johannes.

Ett flertal av stadens museum är inrymda i historiska byggnader så det är enkelt att kombinera historia med Dubrovniks kultur. Ska ni hyra semesterhus i området får ni absolut inte missa kulturhistoriska museet som ligger i Rektorspalatset med över 15 000 objekt, sjöhistoriska museet och akvariet i fästningen S:t Johannes eller skattkammaren som är inrymd i stadens katedral.

Gott om historia och kultur i Dubrovnik

Hyr semesterhus för att utforska Dubrovnik

Är du och din familj intresserade av att uppleva Dubrovniks kultur och historia kan ni tillbringa ledigheten i ett av våra semesterhus i staden. Vi har hyrt ut semesterbostäder i Kroatien sedan många år och har idag ett brett sortiment hus och semesterlägenheter i Dubrovnik. Samtliga kan bokas här online eller över telefon. Välkommen till NOVASOL när du vill semestra i Kroatien!