Attraktioner i Dubrovnik

Aktiviteter och sevärdheter i populära Dubrovnik

I Dubrovnik finns något för alla! Vandra längs den imponerande stadsmuren, besök intressanta museer eller ta en tur med linbanan. Ett bra sätt att utforska alla attraktioner i staden är att hyra ett semesterhus eller en semesterlägenhet som utgångspunkt. Med ett eget boende i Dubrovnik under semestern kan ni utforska alla attraktioner när ni själva vill.

Dubrovnik är en omtyckt stad i södra Dalmatien. Staden har anor från 600-talet och många av Dubrovniks vackra byggnader är listade som världsarv av UNESCO. Närheten till havet gör att det är enkelt att kombinera både kulturella utflykter och avkopplande dagar på stranden.

Sevärdheter runt varje hörn i Dubrovnik

Med en semesterlägenhet är det lätt att utforska staden

Den 1940 meter långa stadsmuren som omgärdar staden är den mest populära av alla sevärdheter i Dubrovnik. Muren är upp till 25 meter hög på vissa ställen och från vakternas gång får du och din familj en fantastisk utsikt över staden. Längs muren ligger även andra sevärdheter som den vackra Pileporten och fästningen S:t Johannes som också inrymmer sjöhistoriska museet och ett akvarium.

Med ett semesterhus som bas får ni gott om tid att ströva omkring i gamla stan. En av alla attraktioner i Dubrovnik är det mäktiga Rektorspalatset från 1400-talet där stadens styrande brukade samlas. I dag finns här ett kulturhistoriskt museum med över 15 000 föremål. Andra vackra byggnader är Dubrovniks katedral med sin imponerande skattkammare och stadens Dominikankloster.

Förutom sevärdheter finns även en mängd aktiviteter i Dubrovnik att utforska. Ta en tur med linbanan upp till berget Srd för att njuta av den hänförande utsikten över staden, gå en guidad tur i gamla stan, koppla av på den populära Banje beach eller ö-luffa runt bland de förtrollande öarna i Dubrovniks närhet.

Sponzapalatset - en attraktion i Dubrovnik

Välkommen att boka ditt boende för semestern

Vill du och din familj upptäcka alla sevärdheter och aktiviteter i Dubrovnik kan ni hyra semesterbostad hos NOVASOL. I Kroatien har vi funnits sedan många år tillbaka och har idag både ett stort antal semesterbostäder i Dubrovnik och servicekontor på olika platser i landet. Är ni intresserade av att hyra hus eller semesterlägenhet här för semestern kan du antingen boka online eller ringa till oss. Vår Gästservice hjälper dig gärna med din bokning eller om du har några frågor kring våra semesterbostäder.