Städer och byar på Brac

Hyr ett semesterhus hos NOVASOL och utforska Bracs byar och städer

Paradisstränder, historiska lämningar, pulserande nattliv och kulturupplevelser - i Bracs städer finns mycket att upptäcka! Genom att hyra semesterhus på Brac får ni många chanser att utforska öns städer och byar.

Brac ligger i mellersta Dalmatien och är Adriatiska havets tredje största ö. Arkeologiska fynd visar att människor bott på Brac sedan många år. Först låg ön under Salonabornas styre som använde Brac som ett semestermål. Sedan styrde Konstantinopel (numera Istanbul) över ön och från 1420 tog Venedig över och styrde ön i nästan 400 år.

By på Brac i Kroatien

Lär känna spännande städer på Brac från ett semesterhus

När du och din familj hyr semesterhus på Brac, är Supetar den första staden ni kommer till. Det är här färjan från fastlandet lägger till. Vid Supetar finns fina stränder och även vid hamnen är vattnet rent och klart. I Supetar finns många trevliga kaféer, bra restauranger och ett rikt kulturliv. Här kan ni både lyssna på musik och titta på konstutställningar.

En annan av Bracs städer är Bol som är mest känd för sin fascinerande strand Zlatni Rat. Zlatni Rat är en triangelformad klapperstensstrand som ändrar utseende mellan ebb och flod. Med ett semesterhus på Brac får ni många tillfällen att besöka Bol. Här finns ett pulserande uteliv med restauranger, barer och nattklubbar. Utanför Bol finns ett fint dominikankloster och öns högsta punkt, S:t Vitus-berget.

Är ni intresserade av historia måste ni besöka Nerezisca och Skrip när ni hyr semesterhus på Brac. Nerezisca ligger mitt på ön och har varit Bracs viktigaste stad. Det gamla guvernörspalatset och lejonskulpturen vittar om stadens forna betydelse. Skrip är sannolikt öns äldsta bosättning och det sägs att kejsare Konstantinopels gemål Helena är född här. I Skrip kan ni även passa på att besöka Bracs museum som berättar mer om öns historia.

Ett enkelt sätt att hyra semesterbostäder på Brac

Vill du och din familj upptäcka Skrip och andra städer på Brac, kan ni hyra semesterbostäder här på vår hemsida eller över telefon. NOVASOL har funnits sedan 1968 och har ett härligt utbud semesterbostäder på Brac att erbjuda. Har ni frågor om Bracs hus eller vill ha hjälp med bokningen, är ni alltid välkomna att ringa oss!