Fakta om Brac

Information om Brac för dig som funderar på att hyra hus på ön

Här kommer lite information om Brac som kan vara bra att ha om du och din familj ska hyra hus i mellersta Dalmatien. Paradisön Brac är Adriatiska havets tredje största ö och är belägen öster om ön Solta. Genom att hyra hus på Brac får ni gott om tid att lära känna öns mysiga städer och fantastiska stränder.

  • Ö: Brac
  • Yta: 40 kilometer lång och 15 bred
  • Högsta punkt: Vidova Gora, 778 meter över havet
  • Städer och byar: Supetar, Milna, Nerezisca, Bol, Skrip och Pucisca
  • Känd strand: Zlatni Rat
  • Förbindelse till fastlandet: Från Split går färjor till staden Supetar
  • Språk: Kroatiska
Stadsbild från Brac

 

Bra att veta om familjen ska hyra hus på Brac

På Brac har den hårda vita stenen brutits sedan antiken. Än i dag kan man se stenhuggare i arbete vid staden Pucisca. Under historiens gång har ön hamnat under Konstantinopels styre och sedan under Venedigs. Venetianarna styrde ön från början av 1400-talet till slutet av 1700-talet.

Utanför Bol finns den berömda stranden Zlatni Rat som betyder gyllene hornet. Under ebb och flod ändras ”hornets” utseende och stranden är en populär plats att surfa på. Andra stränder värda ett besök är till exempel staden Supetars stränder i norr eller stranden vid Povlja.

Tänker ni hyra hus på Brac under sommaren får ni många solchanser. Dalmatiska kusten är ett av Europas mest solrika område med torra och varma somrar. Vintrarna är milda och regniga. Tröttnar ni på strandlivet kan ni ta er till Bol eller Supetar för att besöka kaféer, restauranger och titta på utställningar. Prova även Bracs specialiteter och beställ in lammrätterna vitalac eller butalac.

Boka ditt boende direkt online

Vill du och din familj koppla av på Zlatni Rat, kan ni hyra semesterbostad på Brac här på vår hemsida eller genom att ringa vår kundtjänst. NOVASOL har funnits sedan 1968 och har ett brett utbud hus och lägenheter i Kroatien. På vår hemsida finner ni mer information om Brac och vad ni kan vänta er av en semester på ön. Har ni frågor om våra semesterhus eller vi ha hjälp att boka boende på Brac, kan ni ringa oss på NOVASOL. Välkomna!