Attraktioner på Brac

Upptäck alla sevärdheter på ön Brac med utgångspunkt från ett semesterhus

Paradisstränder och kristallklart vatten, vacker natur och fascinerande kultur. Ön Brac har mycket att erbjuda! Med ett semesterhus i mellersta Dalmatien kan ni enkelt utforska alla attraktioner på Brac.

Brac är Adriatiska havets tredje största ö och ligger i mellersta Dalmatien. Sedan antiken har man brutit vit sten på ön och här semestrade de rika invånarna från ön Salona för länge sedan. Efter Salonabornas styre, hamnade Brac under Konstantinopels regim och sedan styrde Venedig ön mellan 1420-1797. Hyr ni semesterhus på Brac och vill veta mer om öns historia kan ni besöka Bracs museum.

Upplev Zlatni rat på Brac

Upplev spännande sevärdheter på Brac

Med ett semesterhus på Brac finns mycket att se och att göra. Öns största attraktion är den berömda stranden Zlatni Rat vid byn Bol som är populär bland surfare. Zlatni Rat betyder det gyllene hornet och den triangulära klapperstensstranden förändras med tidvattnet. I Bol kan ni hitta många andra aktiviteter på Brac. Här finns ett surfcenter, mysiga kaféer och ett pulserande nattliv.

I närheten av Bol finns också andra sevärdheter på Brac. På en udde utanför byn finns det dominikankloster som grundades 1475. I den vackra kyrkan finns liturgiska föremål och den berömda målningen Jungfrun och helgonen. Från Bol kan ni bestiga Bracs högsta punkt, S:t Vitus-berget, som mäter 778 meter över havet där ni även kan besöka det befästa klostret.

Ska du och din familj hyra semesterhus på Brac får ni inte missa Skrip som troligen är öns äldsta bosättning. Det sägs att kejsare Konstantins hustru Helena föddes i byn. Skrips kyrka och målningen på högaltaret är tillägnad kejsarinnan. I Skrip finns även Bracs museum med spännande arkeologiska fynd.

Ett klick från ett semesterhus på Brac

Vill du och din familj besöka gyllene hornet och alla andra attraktioner på Brac, kan ni hyra boende här på vår hemsida eller över telefon. NOVASOL har förmedlat hus och lägenheter sedan 1968. Här på vår hemsida finns många fina semesterbostäder på Kroatiens öar med allt från pool, till stor trädgård eller närhet till hav. Vill ni ha hjälp att boka eller har frågor om våra semesterhus i södra Kroatien, är ni varmt välkomna att ringa vår kundtjänst!