5 fördelar - Kroatien under lågsäsong

Fem fördelar med en semester i Kroatien under lågsäsong

Skönt klimat men mindre trängsel och bättre priser. Det är några av anledningarna till att fira semester i Kroatien när alla andra är på jobbet.

Hyr hus i Kroatien under lågsäsong

Med sitt kristallklara vatten, förtrollande ö-värld och fantastiska matkultur har Kroatien mycket att erbjuda den semestersugne. Sedan början av 2000-talet har allt fler svenskar fått upp ögonen för landet och förra året uppskattas omkring 200 000 svenskar ha vallfärdat till Kroatien.

Under högsäsongen är det gott om besökare på stränderna, folk och rörelse på gatorna och ett högt tryck på turistaktiviteter. Den som däremot väljer att åka till Kroatien under maj- juni eller september-oktober får se en helt annan sida av Kroatien.

Topp 5

Lugnare tempo

Lågsäsongen i Kroatien bjuder på ett lugnare tempo jämfört med de populära högsommarveckorna. Det lugna tempot hindrar dock inte den som vill aktivera sig då det finns mycket att uppleva i form av sevärdheter, aktiviteter och restauranger även under lågsäsong. I städerna är trängseln mindre och det går snabbare att boka bord på den där restaurangen du fått rekommenderad. I butikerna kan du gå i lugn och ro för att titta ut det du vill ha och till exempel mindre kö till provrummen.

Behagligare klimat

Tiden innan och efter högsäsongen bjuder oftast på ett mer behagligt klimat: du kan oftast fortfarande gå i t-shirt och shorts, men slipper högsommarvärmen. Det härliga klimatet under sommaren är ofta härligt vid stranden eller poolen men inne i städerna kan det bli kvavt när det är som varmast. Under vår och höst är kvällarna svalare men möjligheten att koppla av på terrassen/balkongen under kvällen är fortfarande mycket bra. Kom bara ihåg att ta med en lite tjockare tröja om du åker tidig vår eller sen höst. Även om det är svalare här än under sommaren, är det fortfarande betydligt varmare än hemma i Sverige.

Enklare att få bord på de bästa restaurangerna

Kroatiens gastronomi får många munnar att vattnas. Här serveras allt från färskfångad fisk och skaldjur, till grillat kött och utsökta pastarätter. En del turistrestauranger stänger under lågsäsong, det gör det enklare att hitta de bra, genuina och prisvärda restaurangerna där lokalbefolkningen äter.

Kroatien har en fantastisk matkultur där specialiteterna varierar beroende på region och område. Förresten: visste du att Istrien är känt för vit tryffel? Den ’jagas’ just under lågsäsongen (september till januari) och även vinskörden är som stört utanför högsäsongen. För den kulinariskt intresserade är det därför ett mycket bra tips att besöka Kroatien under lågsäsong.

Mindre trängsel på stranden

De många och populära stränderna längsmed Kroatiens kust är ofta välbefolkade under till exempel juli månad. Utanför högsäsongen är det dock gott om plats på stranden och kanske får du sällskap av någon lokalbo som tar ett svalkande dopp på väg hem från jobbet. När det är mindre folk men fortfarande klar himmel, kan den fotointresserade också få till de där drömlika bilderna. Ett objekt som är bland det mest fotade är den speciella stranden Zlatni Rat på ön Brac – av många ansedd vara en av världens vackraste.

Mycket billigare boende

Att hyra hus i Kroatien är som oftast ett mycket prisvärt och billigt sätt att bo under semestern jämfört med hotell. Om du dessutom reser utanför högsäsongen, kan du spara många tusenlappar. På NOVASOLs hemsida kan du enkelt se vad varje vecka kostar och ju längre utanför högsäsongen du bokar - desto mer finns att spara. Det ligger hellre inga dolda kostnader eftersom alla våra semesterhus i Kroatien har det vi kallar för ’All Inclusive’ dvs. förbrukningskostnader, slutstädning, turistskatt, sänglinnen och handdukar ingår i hyresbeloppet.

Många tusenlappar att spara

Ett exempel är semesterhus CKK547 som ligger på den populära ön Krk. Detta femstjärniga boende - som tar upp till 8 personer - kan i högsta högsäsongsveckan i juli kosta över 35 000 kronor, medan du i september kan komma undan med mindre än hälften.

Du ser hur mycket varje semesterbostad kostar, genom att göra en sökning på önskad vecka här på vår hemsida. Då visas alla lediga hus och lägenheter som går att hyra.

Semesterhus CKK547 på Krk

Om NOVASOL i Kroatien

NOVASOL är idag den absolut största förmedlaren av kvalitetssäkrade semesterhus i Kroatien och i skrivande stund kan vi erbjuda hela 8 000 semesterbostäder över hela landet. Året om åker våra medarbetare runt i Kroatien för att inspektera och skriva avtal med nya husägare som vill hyra ut sin semesterbostad genom NOVASOL. Detta innebär att vi har besökt och kontrollerat alla semesterbostäder innan de läggs ut för uthyrning. Våra boenden är privatägda så du går inte miste om den genuina känslan men du får en större trygghet när du bokar.

När du bokar boende i Kroatien hos NOVASOL, ingår dessutom alltid sänglinnen, slutstädning, handdukar, turistskatt och förbrukningskostnader i priset. Detta är en del av vår service i Kroatien Självklart ingår även vårt Trygghetspaket utan extra kostnad om du till exempel skulle bli sjuk innan resan. Detta ingår faktiskt automatiskt till alla bokningar som görs direkt hos NOVASOL.

Välkommen att se utbudet av semesterhus för att uppleva Kroatien - året om!