Sevärdheter och aktiviteter i Veneto

Till regionen Veneto hör de vackra städerna Venedig, Verona, Vicenza, Padova, Treviso, Belluno och Rovigo. Alla städer ligger inom en omkrets av ca 100 km, så du kan lätt åka på en dagsutflykt bara över en dag.

 

Venetos gastronomi

Venetiens gastronomiska framgång beror framförallt på Ventiens ostar och viner. På de venetiska Dolomiterna producerar man utmärkta kvalitetsostar. I Venetien kommer du göra en kulinarisk upptäcksresa genom Ventiens gastronomi. I lokala restauranger står framförallt det regionala köket på menyn, exempelvis Baccala med polenta. Venetien är även Proseccos hemort.

 

Några tips för Veneto

  • I Venedig finns det oändligt många konstskatter, en världsberömd karneval samt båttävlingen Regata Storica, som anordnas första söndagen i september varje år. Alla tre är värda ett besök.
  • Verona är känd för sin världsberömda arena, Arena di Verona, som är en välbevarad romersk amfiteater, men mest berömd är nog Verona för Shakespeares pjäs Romeo och Julia.
  • Konststaden Treviso i närheten av Venedig, är en mycket charmig stad med sina valv, fresker och trädgårdar som du njuter bäst av till fots.