Sevärdheter och aktiviteter i Veneto

Det finns otroligt mycket att se och göra i Veneto. I regionen Veneto hittar du bland annat de vackra städerna , Padova, Treviso, Belluno, Rovigo, Venedig, Vicenza och Verona. Städerna ligger nära varandra och det är enkelt att åka på en utflykt över dagen. Utöver vackra städer, finner du bergskedjan Dolomiterna och vackra Gardasjön i Veneto som bjuder in till aktiviteter såväl vinter som sommar. 

Tips på sevärdheter i Veneto

Det finns väldigt mycket att se och göra i Veneto. Ett måste är att besöka den berömda staden Venedig. NOVASOL har flera semesterhus i Venedig eller lägenheter om du vill tillbringa flera dagar i staden.

Venedig är hem för oändligt många konstskatter och det finns flera konstmuseum att välja bland. Till exempel, Ca´Pesaro Galleria och Palazzo Fortuny för att nämna några. I Venedig bjuder även på de årliga världsberömda karnevalen Venice Carnival och båttävling Regata Storica. Den sistnämnda arrangeras första söndagen i september varje år.   

Sevärdheter i närheten av Venedig finns det gott om. Ett tips är att besöka konststaden Treviso som är en mycket charmig stad. De stora sevärdheterna är stadens valv, fresker och dess trädgårdar som du njuter bäst av till fots. 

En självklar utflykt under din semester i Veneto är staden Verona. Verona är känd för sin världsberömda arena, Arena di Verona, som är en välbevarad romersk amfiteater, men mest berömd är nog Verona för Shakespeares pjäs Romeo och Julia. Du har även möjlighet att hyra hus i Verona eller lägenhet för att spendera några dagar i lugn och ro.

Vy över Venedig, Veneto

 

Aktiv semester för stora och små

Det finns massor av olika aktiviteter i Veneto. Veneto är därför perfekt resmål för den som älskar att vara aktiv. Dessutom finns det något för alla i alla åldrar.  

Varför inte åka till Gardasjön och ta med dig hela familjen? Här finns det många härliga vandringsleder till exempel. På den sydliga sidan av sjön ligger bland annat nöjesparken Gardaland som även är Italiens största. I närheten kan du och familjen spendera en dag i vattenparken Aqua paradise. När ni ändå befinner er runt krokarna kring Gardasjön bör ni inte missa tillfället att testa på vindsurfing. Känner du att en dagstur och räcker till för att se allt, kan du till exempel  hyra hus vid Gardasjön för några härliga dagar i området.  

Det finns också skäl att välja Veneto som resmål för golfaren. Här finns många 18-hålsbanor i hög klass. Till exempel Golf Residenza och Golf Bogliaco för att nämna några. 

För den som gillar att vara ute i naturen och vandra är ett måste att ta sig till bergskedjan Dolomiterna. Här finns flera att välja bland. Ett annat sätt att njuta av naturen är på cykeln. Vill du ta upplevelsen till högre höjder måste du testa på skärmflygning

Vandra i Dolomiterna

Skidsemester för hela familjen

Dolomiterna lockar årligen många semesterfirare vintertid. Skidorterna i Dolomiterna är nämligen av hög standard som erbjuder bra skidliftar- och backar i olika svårighetsgrader. Om du är inne på att boka din semesterbostad i Veneto finns det tre skidorter värt att besöka -  Arabba, Cortina d’Ampezzo och Monte Baldo

Skidsemester i Dolomiterna

Venetos gastronomi

Veneto är känt för sitt kök och det beror framförallt på deras viner och ostar. Ett exempel är de otroligt goda kvalitetsostarna som produceras i Dolomiterna. Bland de lokala restaurangerna värnar krögarna om det regionala köket. Ett hett tips är att testa Baccala med polenta med ett glas Prosecco. Veneto är nämligen hem till Proseccon.