Sevärdheter och aktiviteter i Toscana

Toscana är utan tvekan Italiens populäraste resemål. NOVASOL kan erbjuda ett stort urval av semesterhus och semesterlägenheter i Toscana. Regionen har ett underbart landskap, förtrollande städer och en spännande kultur. Här finns något för alla!

Genom att hyra hus i Toscana kommer hela familjen få en underbar upplevelse! Har man varit någonstans i regionen återkommer man gärna. Upplev vackra Toscana genom att hyra hus eller lägenheter genom oss på NOVASOL.

Historiska sevärdheter

Ett närmast självskrivet besöksmål i Toscana är det lutande tornet i Pisa. Denna värlskända sevärdhet började byggas redan på 1100-talet. Närmaste bestämt år 1173.

I Toscana finns bland annat flera muséum att besöka. Perfekt för att lära sig mer om denna spännande regionen. Ett av dem är Galleria degli Uffizi - det berömda konstmuseet i Florens. 

Det lutande tornet i Pisa

Termiska bad

Om du söker lugn och ro under semestern ska du absolut åka till ett av de olika termiska baden. Besök till exempel Saturnia (Grosseto), Montecatini (Pistoia) eller San Casciano dei Bagni (Siena) för att lugna kropp och själ och få ny energi. Om ni vill kunna ta ett svalkande dopp utan att ens lämna tomten rekommenderar vi att hyra hus i Toscana med pool!

Läckerheter för smaklökarna

Toscana har många läckerheter att bjuda på, till exempel olika korvspecialiteter. Under en semester i regionen är matupplevelser en attraktion i sig. Många besökare passar till exempel på att besöka en vingård eller två under vistelsen. Vill du smaka på Toscana är några exempal: 

 • Ribollita - en soppa gjord på bröd, bönor och kål.
 • Pappardelle - bandpasta.
 • Pappa al Pomodoro - brödsoppa med tomater.
 • Fiorentina - en stor saftig rumpsteak från Chianina.

Alla dessa läckerheter serveras gärna med de berömda röda vinerna från Toscana.

Besöka vingård - en populär aktivitet i Toscana

Attraktioner i Toscana i punktform

 • Piazza del Campo i Siena. Här hålls det historiska hästkappsloppet 2/7 och 16/8 på torget Palio.
 • Det lutade tornet i Pisa.
 • Calcio Storico i Florens. Ett historiskt fotbollsspel i kostymer från 1500-talet mellan 24/6 - 28/6.
 • Giostra del Saracino i Arezzo. Firas den tredje lördagen i juni och den första söndagen i September.
 • I Pisa anordnas varje år i juni en båttävling, Regata delle Repubbliche Marinare.
 • Viareggio, Carnevale - den viktigaste historiska karnevalen efter Venedig.
 • Sansepolcro, Palio dei Balestrieri, medeltida tävling mellan orterna Gubbio och Sansepolcro i traditionella dräkter och vapen sista söndagen i maj.

Boka boende till din semester i Toscana

Hos oss på NOVASOL finner du ett mycket stort utbud av semesterbostäder i Toscana för uthyrning. Allt från rustika semesterhus till moderna semesterlägenheter. Från landsbygd, till kustnär. Alla våra boenden har besökts av vår egen personal innan uthyrningen börjar. På så sätt kan vi kontrollera att uppgifterna vi visar om varje boende stämmer överens med verkligheten. Skulle något ändras efter vårt besök, meddela uthyraren oss så att vi kan uppdatera direkt här på vår hemsida.

Är det någon speciell attraktion du vill bo nära under semestern? Genom kartan kan du enkelt hitta fram till det boende som ligger där just du vill hyra hus eller lägenhet. Välkommen till oss på NOVASOL för att hyra hus i Italien och utforska Toscana!

Se alla våra regioner

Se alla våra områden

Se all inspiration