Sevärdheter och aktiviteter i Toscana

Toscana är utan tvekan Italiens populäraste resemål. NOVASOL kan erbjuda ett stort urval av semesterhus och semesterlägenheter i Toscana. Toscana har ett underbart landskap, förtrollande städer och en spännande kultur. Här finns något för alla! Genom att hyra hus i Toscana med pool kommer hela familjen få en underbar upplevelse! Har man varit någonstans i Toscana återkommer man gärna! Upplev vackra Toscana genom att hyra hus eller lägenheter genom oss.

 

Termiska bad i Toscana

Om du söker lugn och ro under semestern ska du absolut åka till ett av de olika termiska baden till exempel Saturnia (Grosseto), Montecatini (Pistoia) eller San Casciano dei Bagni (Siena) för att lugna kropp och själ och få ny energi. Om ni vill kunna ta ett svalkande dopp utan att ens lämna tomten rekommenderar vi att hyra hus i Toscana med pool!

 

Läckerheter i Toscana

Toscana har många läckerheter att bjuda på, till exempel olika korvspecialiteter, Ribollita (en soppa gjord på bröd, bönor och kål), Pappardelle (bandpasta), Pappa al Pomodoro (brödsoppa med tomater), Fiorentina (en stor saftig rumpsteak från Chianina nötkött är några av specialiteterna.

Alla dessa läckerheter serveras gärna med de berömda röda vinerna från Toscana, Chianti, Brunello, Vino Nobile osv.

  • Piazza del Campo i Siena - här hålls det historiska hästkappsloppet 2/7 och 16/8 på torget Palio
  • Det lutade tornet i Pisa
  • Florenz, Calcio Storico - historiskt fotbollsspel i kostymer från 1500-talet mellan 24/6 - 28/6
  • Arezzo, Giostra del Saracino - armborstförsvar mot en Sarazenenfigur (1:a söndagen i September)
  • I Pisa anordnas varje år i juni en båttävling, Regata delle Repubbliche Marinare
  • Viareggio, Carnevale - den viktigaste historiska karnevalen efter Venedig
  • Sansepolcro, Palio dei Balestrieri, medeltida tävling mellan orterna Gubbio och Sansepolcro i traditionella dräkter och vapen sista söndagen i maj.

Välkommen att hyra hus i Italien och utforska Toscana!