Sevärdheter och aktiviteter på Sicilien

Sicilien är full av sevärdheter och attraktioner, antika städer, historiska byggnadsmonument och vackra landskap vilka är kännetecken för denna del av världen. Allt detta i ett härligt medelhavsklimat. När du väl har anlänt till ditt semesterhus eller din semesterlägenhet kommer du att upptäcka att det finns mycket att utforska på Sicilien. Novasol har semesterhus på Sicilien på flera olika orter. Söker du sevärdheter och aktiviteter på andra platser i landet? Se då våra semesterhus i Italien för uthyrning.

Taormina på Sicilien

Den vackra staden Taormina är den mest besökta orten på Sicilien. Under sommarmånader anordnas flera konserter i den vackra amfiteatern, Teatro Greco. Från juni till augusti anordnas här den berömda Taormina festivalen.

Naturreservatet i Trapani, Riserva Naturale dello Zingaro

I regionen Trapani på nordvästra Sicilien finns naturreservatet Riserva Naturale dello Zingaro med sina panoramiska naturstigar. Det är det första naturreservatet på Sicilien och grundades 1980. Naturreservatet i Trapani har ca 1 600 olika fågelarter.

Syrakus

Staden Syrakusa ligger vid Siciliens östkust och var förr den viktigaste antika grekiska kolonin. Än idag finns underbara arkeologiska rester kvar från den tiden. Syrakusa var även en gång i tiden en av de rikaste och största metropoler vid medelhavet. I Syrakusa kan du beskåda den tredje största antika teatern i världen. Här anordnas under sommarmånaderna teaterföreställningar och konserter. I den gamla stadsdelen av Syrakusa hittar du den antika stadsdelen, Parco Archeologico, som är värd ett besök. På Syrakusa föddes även den heliga Lucia som är Syrakusas skyddshelgon.

Vulkanen Etna

Vulkanen Etna är den största aktiva vulkanen i Europa. På Etnas sidor växer bland annat mandariner, apelsiner, citroner och olivträd. I februari-mars kan man åka skidor nedför Etna som har två liftsystem.