Sevärdheter och aktiviteter i Italien

Det finns otroligt mycket att se och göra i Italien att det nästan blir svårt att sålla ut. Vi har därför plockat ut fem sevärdheter i Italien för dig som planerar din nästa semester.   

Fem tips på sevärdheter 

Dolomiterna

Dolomiterna bjuder in till storslagna vyer men även till mycket annat. Ni kan till exempel upptäcka Dolomiternas häpnadsväckande natur till fots genom att välja en av många vandringsleder. Vintertid kan ni byta ut vandringskängorna mot skidpjäxor istället Dolomiterna är nämligen hem åt flera av Italiens bästa skidorter. Ni kan med andra ord uppleva Dolomiterna sommartid såväl som vintertid genom att hyra hus i Italien.   

Gardasjön, Laga di Como och Trasimenosjön

Tre sjöar – tre måsten! Det Gardasjön, Laga di Como och Trasimenosjön har gemensamt är mystik, skönhet och böljande naturomgivningar. Sjöarna kantas av idylliska städer och inte mer sällan än ofta finns det olika vattensporter ni kan utöva. Om ni vill spendera semestern vid någon av sjöarna, så kan du till exempel välja att hyra hus vid Gardasjön.

Magisk vy över Gardasjön

Cinque Terre 

På svenska betyder Cinque Terre ”de fem landen” och är en kustremsa på 12 km på den italienska Rivieran inte långt från Toscana. Här finner ni fem färgglada fiskebyar på rad och det enklaste sättet att ta sig dit är med tåg. Ett tips är att vandra leden mellan byarna på en sträcka på 10 mil. 

Sicilien

Ön som ligger i södra Italien kan erbjuda mycket så som kultur, natur och vita härliga stränder. Förutom fantastisk natur och kultur är det ett ypperligt tillfälle att unna sig lokalproducerat vin och mat.  

Venedig, Verona och Rom 

Italien bjuder på mängder av mysiga städer med fantastik arkitektur och historia. Men en tur till Venedig, Verona eller Rom är absoluta måsten om du tycker om rik kulturhistoria och vackra stadsomgivningar och kända monument.

Magisk vy över Cinque Terre

 

Saker att göra i Italien

För den som söker en semester fylld med aktiviteter är Italien ett perfekt resmål! Det finns helt enkelt massor att göra i Italien och gott om aktiviteter för alla åldrar. Nedan har vi lagt fram fyra förslag på saker att göra i Italien: 

Vandring & cykling

Ett utmärkt sätt att upptäcka Italien är till fots. Här finns det många vandringsleder i olika svårighetsgrader i många delar av landet. Till exempel, i regionerna Umbrien, Toscana och Veneto. Ett tips är att åka till bergskedjan Dolomiterna för att vandra i otroligt vackra naturomgivningar. Många italienska vägar är även cykelvänliga och passar bra för dem som trivs bättre på två hjul.  

Vattensport

När det kommer till vattensport är valmöjligheterna oändliga. Tycker du om att snorkla eller dyka så kan du till exempel göra det i Portovenere. Lockar kanske istället att paddla kajak eller kanot, så kan exempelvis besöka något av de stora sjöarna så som Gardasjön eller Trimensionasjön. I dessa områden finns ofta även möjlighet att testa på vindsurfing.  

Nöjesfält 

En dag på ett nöjesfält med hela familjen är ett roligt sätt att spendera en dag på. Ett tips är att besöka Sacro Bosco som ligger i bergsstaden Bomarzo. Parken kallas även för Vidundrens Park och ni kommer inte hitta någon liknande aktivitet i Italien. Vi rekommenderar även att besöka Italiens största nöjespark – Gardaland. Parken ligger vid den södra sidan av Gardasjön. Ett stenkast bort finns även vattenparken Aqua Paradise

Golf

Italien är hem åt många högklassiga golfbanor och du kan hitta dem över hela landet. De flesta golfbanorna ligger dock i norra Italien. Ett tips är att golfa i Veneto som kallas ibland för ett golf-mecka. Emilia Romagna är en annan regionen med många bra golfbanor. Är du sugen på att boka in en golfresa kan du välja att hyra hus i Italien. 

Endast en bråkdel… 

Naturligtvis finns betydligt mycket mer att se och göra i Italien. Vi har endast plockat ut några få godbitar. Däremot har vi ett stort antal boenden i hela landet i olika prisklasser och standard. Till exempel kan du hyra hus i Italien med pool med närhet till svalkande dopp. Samtidigt som du har en perfekt utgångspunkt se och göra saker i Italien. Hos oss är valmöjligheterna många och det är upp till dig!