Greklands stränder

Vi erkänner, det var inte lätt att välja, men här har vi listat Greklands nio bästa stränder. Genom att hyra hus i Grekland kan du uppleva de där kritvita stränderna och det kristallklara vattnet som du känner igen från vykorten.

1. Elafonissi, Kreta

Denna strand är ett måste att besöka om du hyr semesterhus på Kreta! Ungefär 7 mil från Chania, på Kretas sydvästra udde ligger den omtalade stranden Elafonissi, långt bort från de livliga semesterorterna. Här ger de finmalda snäckskalen ifrån sig ett rosa skimmer och förtrollar alla besökare. ”Den skära stranden” är omgiven av berg och ett fängslande naturområde. Stranden är väldigt långgrund vilket gör den mycket barnvänlig och fotokompatibel. Solsängar och parasoller finns det gott om och när det börjar kurra i magen är det inte långt till närmsta kiosk. Det finns även tillgång till dusch och toalett. Vägarna till Elafonissi är ganska slingriga och små, men vi lovar, det är definitivt värt färden!

2. Lagunen Balos, Kreta

Den fantastiskt vackra lagunen Balos är belägen på västra sidan av halvön Gramvousa. Den rofyllda stranden ligger i en naturskön vik och vattnet är kristallklart, grunt och varmt. Här kan du snorkla bland massvis med fiskar eller bara sitta i vattnet och njuta av lugnet och solen. Om du tar dig bortom lagunen är vattnet något djupare vilket gör det lättare att simma. Då landskapet är ett naturskyddat område finns det inga tavernor eller andra bekvämligheter, men det finns ett litet strandcafé som serverar vatten, kaffe och förfriskningar. Det mest praktiska sättet att ta sig till Balos är att ta båten från hamnen i Kissamos.

3. Porto Limnionas Beach, Zakynthos

Nära byn Agios Leon på Zakynthos västkust finner du denna undangömda skatt. Här finns grottor att simma in i vilket gör denna strand till ett perfekt resmål för de upptäcktssugna. Det nästan omöjligt kristallklara vattnet gör stranden till ett bra resmål även för den som vill ha något fint att titta på. När du packar beachbagen får du absolut inte glömma att packa ner cyklop och simfötter så du kan upptäcka livet under vattenytan. Eftersom Porto Limnionas är en av öns mest oupptäckta platser finns det inte gott om turistbekvämligheter, det finns några solstolar och parasoller men inte alltid så att det räcker till alla soldyrkare. Därför kan det vara bra att ta med sig en solhatt och något skönt att ligga på! Kort och gott, du kan inte hyra ett semesterhus på Zakynthos och komma hem utan att ha besökt Porto Limnionas!

Hyr semesterhus på Zakynthos och upplev Porto Limnionas

4. S:t Pauls bay, Rhodos

Strax söder om Lindos som är beläget på Rhodos sydöstra kust finner du den pittoreska viken S:t Pauls Bay. Här finns två stränder att välja mellan. Den lite mindre stranden som ligger i norra änden av viken är en blandning av sand och småsten. Det finns tillgång till solstolar, parasoll och ett café, däremot inga toaletter. Dessa finner du på den större stranden som finns på södra sidan av viken. Den stora stranden är konstgjord och består av gyllengul sand. Även här finner du solstolar, parasoller och ett café. S:t Pauls bay är en mycket bra plats för dykning och snorkling. Om du vill få en ordentlig översikt över S:t Pauls bay kan vi tipsa om att gå in till Lindos och gå upp till Akropolis, där du får en underbar utsikt över viken!

5. Sarakiniko Beach, Milos

Sarakiniko beach är nog den mest fotograferade stranden på Milos, vilket inte är så konstigt! De vita klipporna mot det klarblåa havet gör att man inte behöver använda något filter. Klipporna är unikt formade av väder och vind och har vissa likheter med ett månlandskap. Den lilla sanden som finns är inte tillräcklig för att alla besökare ska få plats, så det är många som lägger sina badhanddukar direkt på klipporna. Med bil tar du dig lätt till stranden, det är bara att följa skyltarna. Från parkeringen ser du de vita klipporna så du vet om du har kommit rätt!

6. Myrtos Beach, Kefalonia

Myrtos Beach anses vara en av Europas vackraste stränder, det osannolikt turkosa vattnet kan vara en bidragande faktor till detta! Stranden består av runda, kritvita stenar vilket ger en vykorts vacker kontrast mot havet, men ett tips är att ta med sig sina badskor! Myrtos Beach är vacker att se från alla håll, speciellt när man står ovanför stranden och blickar ut över havet, så du får absolut inte glömma kameran! Stranden är bred och lång vilket gör att det får plats hur mycket folk som helst. Det blir djupt ganska snabbt så det kanske inte är den ultimata badplatsen för barnen, men som sagt, oerhört vacker att titta på! Se våra semesterhus på Kefalonia här!

Myrtos strand i Grekland

7. Simos Beach, Elafonisos

Den gyllene sanden är mjuk som siden och klarare vatten än så här är svårt att hitta! På den lilla ön Elafonisos, som ligger mellan Peloponnesos och Kythira, hittar du Simos Beach som klassas som en av Medelhavets vackraste stränder. Simos består av två stränder, Mikros Simos och Megalos Simos. Den sistnämnda är öns längsta strand. En smal sträcka av vit sand skiljer de två magnifika stränderna åt vilket utmärker Simos beach. När det blåser är denna strand perfekt för vindsurfing. Simos Beach är en av de bäst organiserade stränderna på Elafonissos, här finns gott om solstolar, parasoller, barer och tavernor. Det är lätt att ta sig hit med bil, så under högsäsong är det inte bara du som kommer att åka hit!

8. Kleftiko Beach, Milos

Kleftiko beach på ön Milos kan endast nås med båt vilket gör den lite svårtillgänglig. Stranden kännetecknas av de imponerande stenformationerna som bildar naturliga grottor. Det sägs att grottorna var ett gömställe för pirater och att där fortfarande finns kvar en skatt som piraterna gömt. Oavsett om du vill åka hit för att leta efter skatten eller hoppa i det kristallklara vattnet från båten kommer du få en riktigt härlig upplevelse!

9. Paleokastritsa Beach, Korfu

Paleokastritsa Beach är inramad av olivträdsskog och bjuder på det klaraste av vatten. Här finns gott om barer och restauranger, så man klarar sig en hel dag. Ett tips är att besöka denna strand utanför högsäsong då här inte är så mycket folk så slipper ni slåss om solstolarna. Det finns dock mer än en strand i området så om ni vill ha lite lugn och ro kan en av de mindre stränderna lite längre bort vara att rekommendera.

Stranden Paleokastritsa på Korfu i Grekland

Drömmer du dig bort?

Du är inte ensam! Genom att hyra hus i Grekland får du en bra utgångspunkt för att upptäcka Greklands alla vackra stränder! Vi har ett brett utbud av semesterhus i Grekland och vi hoppas att du hittar något som passar just dig!