Hyra hus på Syros

Upplev vykortsliknande vyer

I ett semesterhus på Syros kommer ni med all säkerhet få en minnesvärd semester! Syros är en otroligt vacker ö som har en fantastisk kultur, vars huvudstad, Ermoupolis, också är ”Kykladernas drottning”. Ön Syros ligger i de Egeiska havet och tillhör ögruppen Kykladerna. Är du intresserad av historia och den grekiska kulturen då rekommenderar vi att du hyra hus på Syros. Ett måste, är ett besök i huvudstaden Ermoupolis, hela staden är ett levande museum med des vackra byggnader som ligger beläget som en amfiteater längs med kusten. Våra semesterbostäder på ön Syros öppnar upp för fantastiska upplevelser!

En ö med så mycket att erbjuda

Under 1800-talet var ön Syros ett stort kugghjul för Grekland både administrativt, ekonomiskt och kulturellt. På den tiden var Syros en rik ö och det ser man i des arkitektur och på vägarna. Denna bakgrund har gjort att befolkningen de senaste åren inte har varit lika desperata efter turism. Hit åker grekerna själva när det ska på semester vilket gör att man ser mer av de vardagliga Grekland här. Under åren har tyvärr industrier fått lägga ner men befolkningen lever fortfarande på grönsaksodling, vintillverkning och uppfödning av djur. De bygger också skepp och gör kläder vilket också bidrar till ekonomin. Detta gör att ön Syros är extra speciell för som ni märker finns väldigt mycket av Grekland här på Syros.

Vi på NOVASOL har semesterhus på Kykladerna och det är allt från lägenheter inne i stadspulsen till traditionella grekiska hus på landsbygden och vid havet och detta gäller alla våra semesterbostäder på grekiska öarna. I den livfulla staden Ermoupolis kan du få tag i allt från moderna kläder, souvenirer, keramik och mattor. Här finner ni frukt-, och grönsaksstånd i varje kvarter. Syros är en bergig ö, framför allt den norra delen där växer grönsaker, oliver och vindruvor i den magra jorden. Här kan ni vimla runt bland gränder och stengatorna och förundras av de charmiga gränderna, caféerna, restaurangerna och strosa i hamnen. Ni kan handla lokalproducerade råvaror och laga en enkel familjemiddag i ert eget kök eller möta grekerna på kvartersrestaurangen. När du hyr hus på Kykladerna för du tillgång till en hel ögrupp som alla har sina speciella egenskaper.

Mittpunkten för en fantastisk semester!

Vi på NOVASOL vet att många av våra kunder är riktiga historieätare och väljer ni att hyra semesterhus på Syros så har ni ett brett utbud alldeles perfekt för att variera med lite sol, bad och äventyr. Här behöver du egentligen inte vara jätte intresserad av historia för vem du än är kommer du vara så förundrad av allt från detaljerna i taken, de marmorbelagda gatorna samt en mängd fina hus från dess glanstid. Det bästa sättet att upptäcka ön är att hyra hus på Syros. När man hyr semesterhus på Syros så får man en perfekt utgångpunkten att kalla hem, perfekt för er med småbarn som ändå vill ha lite rutiner och en trygg utgångspunkt. Att hyra hus på Kykladerna kan komma att bli en oförglömlig semester för både stora och små. Det har aldrig varit lättare att hyra semesterbostäder på ön Syros.

Semesterbostäder på grekiska öarna

Hitta din favorit bland våra semesterbostäder på de grekiska öarna! Om du har några frågor eller önskar hjälp med bokningen kontaktar du bara vår kundservice. Välkommen att hyra ett semesterhus på de grekiska öarna!