Allmänt om Grekland

Grekland är välkänt för sin gästvänliga befolkning och sin otroliga mångfald. Åk genom mystik och det förflutna, upplev Peloponnes bergsrygg på ena sidan och den mörkröda solen på den andra, som går ner i havet. Genom att hyra hus i Grekland kommer ni kunna njuta av det underbara klimatet på bästa sätt!

Från Kreta i Grekland

De grekiska öarna

Det ligger mer än 6.000 öar av olika storlekar i de egeiska och joniska haven. Men det är bara knappt fyra procent av de öar som är bebodda. Tillsammans utgör dessa öar en kuststräcka av mer än 7.500 kilometer, alla med gott om plats för att njuta av sol och hav. Överallt finns det kilometerlånga sandstränder eller även de typiska svarta stränderna bestående av lavastenar med sina små vikar. Ett flertal av stränderna har Blå Flagg, som är ett tecken på rent vatten. Men om ni vill få en riktigt badfylld semester ska ni hyra hus i Grekland med pool!

De grekiska öarna är mycket populära bland vattensportintresserade. Segling, dykning, snorkling, simning, vattenskidåkning och windsurfing - allt är möjligt. Även paraglider tar vara på de goda förhållandena och seglar genom luften.

De arkeologiska skatterna, som man fortfarande kan se på många av öarna, berättar om Greklands historia och dess kultur. Man håller än idag mycket av arvet levande genom traditionella fester.

De grekiska öar lockar till sig såväl greker som utländska gäster på grund av sitt härliga klimat, korta avstånd och fantastiska stränder och svalkande hav.

Grekland - bergslandet

Även om oftast tänker på strand och hav när man talar om Grekland. så är Grekland till 78% ett bergsland. Pindosbergen, kallas ibland för Greklands ryggrad den sträcker sig över Peloponnes och Kreta. Olympen är Greklands högsta berg, vars högsta topp Mytikas är 2.917 meter.

Imponerande är det varierande, skogsrika landskapet, som ofta blirvit nationalparker för att skydda naturen. Det kanske är svårt att tänka tanken, att det finns vintersportturism i Greklands bergsområden, men det är inte helt otänkbart.

Klimatet

I Grekland kan man säga att man har Medelhavsklimat med milda, ganska fuktiga vintrar - särskilt utmed kusterna och varma, torra somrar. Vintertid kan det även snö en bit inne i landet, men sällan vid kusterna.

Njut av Greklands sköna klimat

Köket

Det grekiska köket är mycket mer än bara Gyros, Moussaka och Souvlaki. Här kan du se tillbaka på en 4000 år gammal historia, vilket gör det mycket omväxlande. I Grekland skrevs den första kokboken redan år 330 före Kr.

Men även det grekiska vinet är något speciellt. Redan under Antiken fanns stränga regler för vinmakandet. Passa på och pröva ett glas grekiskt vin till middagen. Och låt er väl smaka av det grekiska köket.

Oavsett om du och familjen bokar ett semesterhus i Grekland på Peloponnes, i landskapet Chalkidiki, i Thessalien eller på Korfu eller Kreta, så kommer ni att bjudas på spänning, njutning och sol - det kan vi lova! Bo i semesterhus i Solens och Gudarnas land!