Städer och byar i Provence

Utforska Marseille, Aix-en-Provence, Avignon med flera genom ett semesterhus i Provence

Pulserande Marseille, romantiska Aix-en-Provence och historiska Arles. Det finns många spännande städer i Provence som bara väntar på att upptäckas. Från ett semesterhus i Provence kan ni utforska trakten i er egen takt.

Den stora hamnstaden Marseille är en spännande mix av kultur och människor från världens alla hörn. Beställ den utsökta fisksoppan bouillabaisse i den gamla hamnen eller ta en tur till île d’If där Greven av Montecristo satt fängslad. Tänker du bara besöka en kyrka under hela din Frankrikevistelse så ska du besöka den annorlunda kyrkan Notre-Dame de la Garde som vakar över staden från en bergstopp.

Aix-en-Provence var huvudort i den historiska regionen Provence. Numer ingår även Alpes och Côte d’Azur i regionen. Aix-en-Provence är en romantisk stad känd för sina många fontäner som till exempel La Rotonde och för sin spa-anläggning Les Thermes Sextius som är en av Provences största. Stadens mest kända invånare är Paul Cezanne som ofta målade berget Sainte Victoire som tornar upp sig öster om Aix. Besök gärna hans ateljé som bevarats efter hans död.

Från ett semesterhus i Provence är det enkelt att ta sig till staden Arles och känna historiens vingslag. I Arles finns den välbevarade romerska amfiteatern Les Arènes där man numer håller tjurfäktningar om sommaren och den romerska teatern där Arles-festivalen går av stapeln. För att uppleva det historiska Provence kan du bege dig till Museon Arlaten.

En annan stad värd ett besök är Avignon. Här kan du titta på det imponerade påvepalatset, den berömda 1100-talsbron Pont St-Bénézet och katedralen Notre-Dame-des-Doms. I Avignon finns dessutom två konstmuseer med tavlor av bland annat Van Gogh och Cezanne.

Ett lätt och säkert sätt att hyra semesterhus i Provence

Blev du nyfiken på att besöka Arles romerska amfiteater kan du boka semesterhus eller semesterlägenhet i Provence här på vår hemsida eller över telefon. Novasol har funnits sedan 1960-talet och finns på många platser i Europa. Att hyra via oss är enkelt och säkert. När du till exempel hyr semesterlägenhet i Frankrike ska du veta att alla våra semesterbostäder inspekteras av kunnig personal innan de tas in i sortimentet och att en trygghetsförsäkring ingår i hyresbeloppet. Bienvenue chez nous.