Naturupplevelser i Provence

Upptäck naturen i Provence med ett eget semesterhus

Knotiga olivträd, böljande lila lavendelfält och brandröd jord. Naturen i Provence är fantastiskt vacker. Här kan du njuta av solen, vandra i bergen eller vindsurfa i lagunen Étang de Berre. Ett bra sätt att utforska trakten är att hyra hus i Provence.

Om du drömmer om att boende vid medelhavet, men söker efter naturupplevelser snarare än endast sol och bad, är en semesterbostad ett bra val. Provence är en historisk region, men i dag ingår även Alpes och Côte d’Azur i regionen. De mest kända städerna i Provence är Aix-en-Provence, Marseille och Arles. Klimatet är tort och varmt, under sommarmånaderna håller sig temperaturen runt 20-30 grader.

Provence lavendelfält

Vackert och varierande landskap

Förutom det sköna klimatet, är det varierande landskapet det som får naturälskare att hyra hus i Provence. Om du vill ha en naturupplevelse utöver det vanliga, kan du bege dig till Camargue som är ett område med våtmarker, saltängar och betesmarker. Camargue är berömt för sina svarta tjurar som används till den traditionella tjurfäktningen, sina tåliga vita hästar och sina vackra flamingor.

Ska du hyra hus i Provence kan du förvänta dig många härliga stunder nära vattnet. Staden Aix-en-Provence är berömd för sina välgörande källor och förutom det mäktiga medelhavet finns den stora lagunen Étang de Berre som erbjuder många aktiviteter. Här finns möjlighet att bada, vindsurfa eller åka vattenskidor.

Från bergskedjan Étoile får du och ditt sällskap en underbar utsikt över landskapet. Vandringslederna passar både nybörjare och erfarna vandrare. Besök gärna Mimet som är departementets högst belägna by. Vill du se hänförande natur i Provence ska du bege dig till berget Sainte-Victoire som ligger cirka 15 kilometer öster om Aix-en-Provence. Fascineras av den brandröda jorden och de vita topparna som sträcker sig mot himlen.

Upplev sköna Provence genom att hyra lägenhet vid medelhavet

Längtar du efter att se flamingor, vandra i Sainte-Victoire eller känna doften av lavendel kan du hyra hus i Provence via Novasol. Novasol har hyrt ut semesterbostäder sedan 1968 och finns på många platser i Europa. Det är enkelt och säkert att hyra semesterhus hos oss. Du kan boka hus eller hyra lägenhet vid medelhavet på vår hemsida eller över telefon via vår svenska kundtjänst. Alla våra semesterhus och lägenheter har besiktats av kunnig personal och i hyresbeloppet ingår alltid en trygghetsförsäkring. Välkommen till oss för att hyra hus i Provence!