Mat och dryck i Provence

Hyr ett semesterhus och ta del av typiska dryck- och matupplevelser i Provence

Spännande kryddblandningar, söt nougat och välrenommerade viner. Välkommen till det fantastiska Provence! Det bästa sättet att utforska regionens läckerheter är att hyra hus i Provence.

Provence är en historisk provins i södra Frankrike. I dag ingår även Alpes och Côte d’Azur i regionen. Kända städer i Provence är det vackra Aix-en Provence, pulserande Marseille och konstnärsstäderna Arles och Avignon. Klimatet är mycket behagligt, om du har tänkt hyra hus i Provence under juni till september kan du förvänta dig mellan 20 och 30 grader.

Matupplevelser i Provence

Frankrikes mest väldoftande region

Att äta mat i Provence är en angenäm upplevelse och om du tänker hyra hus i Provence kan du vänta dig en smaksensation. Provence är känt för sina kryddblandningar som till exempel herbes de provence. Här kryddas det möra köttet med timjan, vitlök eller rosmarin. Fisken får spännande smak av fänkål eller salvia. Olivträdet är urbilden för medelhavet. I Provence kan man avnjuta både salta oliver och smakrik olivolja. Här kan du också passa på att smaka delikatessen tryffel som växer i regionen.

Man skulle kunna säga att Provence är Frankrikes mest väldoftande region. Här trivs lavendeln och den citrusdoftande busken verbena. Lavendel ingår som både smaksättning och som ingrediens i parfym och tvål. Om du har tänkt hyra hus i Provence under början av sommaren får du många chanser att njuta av böljande lila lavendelfält och den väldoftande verbenabusken.

Om du är intresserad av vin och hyr ett semesterhus vid medelhavet är ett besök på någon av vingårdarna att rekommendera. I Provence produceras en stor varitet av viner. Vindistriktet Châteauneuf-du Pape är välkänt för sina goda viner. Även Cassis, Bellet och Bandol är erkända för sina viner.

Ett klick från att njuta av mat och dryck i Provence

Vill du också uppleva de böljande lavendelfälten och den smakrika maten kan du hyra hus i Provence här på vår hemsida. Novasol har funnits sedan 1968 och är Sveriges största förmedlare av kvalitetssäkrade semesterhus. Alla våra semesterhus och semesterlägenheter inspekteras innan intag av erfaren personal och i hyran ingår även en trygghetsförsäkring där bland annat ett avbeställningsskydd ingår. Skynda dig att hyra semesterhus i Frankrike, fantastiska dofter och smaksensationer väntar!