Attraktioner i Provence

Hyr ett semesterhus i Provence som bas för att utforska regionens alla sevärdheter

Med sina böljande lavendelfält, bördiga kullar och soldränkta stenhus är Provence vackert som ett vykort. Men förutom skönhet finns det gott om attraktioner i Provence. Med ett semesterhus i trakten får du och din familj gott om tid att utforska alla sevärdheter i Provence.

Provence är en historisk region i södra Frankrike. Numer ingår även Alpes och Côte d’Azur i regionen. Klimatet är behagligt, den som hyr semesterhus i Provence under sommaren kan förvänta sig temperaturer runt 20-30 grader. Regionens mest kända städer är Marseille, Aix-en-Provence, Arles och Avignon.

Historia, arkitektur och kultur

Det finns många attraktioner i Provence om man är intresserad av historia, kultur och arkitektur. Staden Avignon är väl värd en omväg. Beundra det vackra Påvepalatset från 1300-talet som vilar på en klippa högt ovanför floden Rhône. Här finns också Avignons imponerande katedral och den berömda 1100-talsbron Pont St- Bénézet.

Ta en tur till Aix-en-Provence och ströva genom den romantiska staden och titta på alla vackra fontäner. En av de mest imponerade är La Rotonde. Vattnet har alltid haft stor betydelse i Aix-en-Provence, i området finns många välgörande källor. Spa-anläggningen Les Thermes Seixtius är en av många attraktioner i Provence. Passa även på att besöka det fantastiska berget Sainte-Victoire som konstnären Paul Cezanne har avbildat på flera av sina berömda tavlor.

Att besöka slott i Frankrike är ett sant nöje. I Provence hittar du och din familj renässansslottet Grignan som blev känt genom Marquise de Sévigné och de 1500 breven som hon ska ha skrivit till sin dotter. För den historieintresserade är en visit till den lilla staden Vaison-la-Romaine ett måste. Här har man hittat en romersk stad och en keltisk stad under utgrävningar.

Hyr semesterhus i Provence och upplev Frankrikes mest väldoftande region

Vill du åka till Frankrike och utforska alla attraktioner i Provence, kan du hyra semesterbostad på vår hemsida eller över telefon. Novasol har en lång tradition av att hyra ut semesterbostäder och är norra Europas största förmedlare av kvalitetssäkrade semesterhus. Alla våra semesterbostäder inspekteras innan de tas in i sortimentet av erfaren personal och i hyresbeloppet ingår även en trygghetsförsäkring. Om du vill veta mer om att till exempel hyra hus vid medelhavet, är du varmt välkommen att tala med vår svenska kundtjänst.