Städer och byar i Poitou-Charentes

Passa på att hyra hus i Poitou-Charentes och utforska regionens byar och städer

Det finns många vackra städer i Poitou-Charentes som bara väntar på att besökas. Hamnstaden La Rochelle, pulserande Poitiers eller historiska Saintes. Från ett semesterhus i Poitou-Charentes är det enkelt att upptäcka regionen.

Njut av den franska kulturen

Att ta en tur till den över tusen år gamla hamnstaden La Rochelle är en självklarhet om man ska hyra hus i Poitou-Charentes. Här kan man strosa längs kajen och beundra medeltidstornet tour St-Nicolas vid hamnens inlopp. Passa även på att besöka handelskvarteret i centrum med sina vackra trähus och mysiga morgonmarknad där man kan andas in doften av färsk fisk, ost, nybakat bröd och utslagna blommor. Från ett semesterhus i Poitou-Charentes är det lätt att ta sig till den pulserande staden Poitiers. Poitiers är en anrik universitetsstad med många spännande konserter, dansföreställningar och teaterproduktioner. Ta en promenad längs Grand’Rue, beskåda kyrkan Notre-Dame- la-Grande eller ha pick-nick i någon av stadens alla parker.

Den vackra staden Saintes är ett paradis för historieälskare. Här finns den magnifika triumfbågen Arc de Germanicus, en välbevarad romersk amfiteater och medeltidskyrkan Abbaye aux Dames. Tillbringar du ledigheten i ett semesterhus i Poitou-Charentes, kan du passa på att besöka någon av sommarens musikfestivaler. Att hyra hus i Frankrike ger en fantastisk möjlighet att njuta av de utsökta dryckerna som landet är känd för. I staden Cognac är det förstås cognac som står i centrum. Besök någon av vingårdarna eller gå en guidad tur i ett destilleri som till exempel anrika Cognac Otard. Missa heller inte det vackra medeltidsslottet Saint-Jacques och den lilla kyrkan Saint-Martin.

Utforska städer i Poitou-Charentes genom att hyra hus i Frankrike

Vill du också uppleva kultur i Poitiers eller strosa i den gamla hamnen i La Rochelle? Då kan du hyra hus i Poitou-Charentes här på NOVASOLs hemsida eller över telefon. NOVASOL har förmedlat semesterbostäder sedan 1968 och finns i stora delar av Europa. När du hyr semesterhus i Poitou-Charentes bokar du med vetskapen om att alla NOVASOLs bostäder besiktas regelbundet av kunnig personal och att en trygghetsförsäkring ingår i hyran. Om du har frågor om trygghetsförsäkringen eller vill ha hjälp med att hyra hus i Frankrike, är du varmt välkommen att prata med NOVASOLs kundtjänst. Vi önskar dig en trevlig semester!