Attraktioner i Poitou-Charentes

Upptäck alla sevärdheter och aktiviteter i Poitou-Charentes genom att hyra hus eller semesterlägenhet. Det finns många sevärdheter i Poitou-Charentes som bara väntar på att utforskas. Ströva längs den gamla hamnen i La Rochelle, upptäck Ile de Rés pittoreska byar och provsmaka cognac i cognacdistriktet. Det bästa sättet att uppleva regionen är att hyra hus i Poitou-Charentes.


Blir ett med den franska kulturen

Den vackra regionen Poitou-Charentes är belägen vid Frankrikes västkust och här finns många fantastiska platser. Planerar du och din familj att hyra lägenhet i Frankrike måste ni ta en tur till den anrika kuststaden La Rochelle. Här kan ni ströva längs kajerna, titta på segelbåtarna, beundra det berömda tour St-Nicolas i den gamla hamnen och avnjuta färska ostron med en skvätt citron.
 
Om du ska hyra hus i Poitou-Charentes kan du passa på att ta en guidad tur med någon av alla sightseeingbåtar. Många av båtarna passerar det ökända Fort Boyard, ett fort som byggdes om till fängelse under 1800-talet och som är inspelningsplats för tv-programmet Fångarna på fortet.
 
Ile de Ré är en av alla attraktioner i Poitou-Charentes. Från en semesterlägenhet i Frankrike kan du enkelt ta dig till Ile de Ré via båt eller bron från fastlandet. Ta en cykeltur på ön och andas in den friska havsluften. Njut av den vilda naturen och synen av de små byarna med ljusa stenhus, klättrande växter och trånga gränder. Svalka dig i havet från någon av Ile de Rés förtrollande stränder.
 

Aktiviteter för stora och små

Cognacsprovning är en av många aktiviteter i Poitou-Charentes. Ta någon av cognac-rutterna och besök vingårdarna som producerar cognac och njut av det vackra landskapet längs vägen. En mer barnvänlig aktivitet är ett besök på Futuroscope som är en av de största nöjesparkerna i Frankrike. Ska du och din familj hyra hus i Poitou-Charentes är ett besök på någon av stränderna ett måste. Här finns långa sandstränder som till exempel plage de Gatseau i Saint-Trojan-des Bains och vildvuxen natur som till exempel vid stranden plage des Huttes i St-Denis d’Oléron som är surfarnas paradis.
 

Ta del av aktiviter i Poitou-Charentes från en semesterlägenhet i Frankrike

Är du intresserad av att besöka vackra Ile de Ré kan du hyra hus i Poitou-Charentes på NOVASOLs hemsida eller över telefon. NOVASOL finns i stora delar av Europa och är Sveriges största förmedlare av kvalitetssäkrade semesterbostäder. Varmt välkommen till oss!