Aktiviteter och attraktioner i Pays de la Loire

Pays de la Loire bjuder på ett härligt landskap med en mängd sevärdheter och aktiviteter. Här finns allt från spännande museum, historiska byggnader till fartfyllda motortävlingar. För att underlätta planeringen av en semesterresa till Pays de la Loire kan vi här presentera några välkända attraktioner.

Mycket nöje och ha en härlig och avkopplande semester i ditt semesterhus i Pays de la Loire.

  • Tatin-Museum i Cossé-le-Vivien: Man kan inte annat än förvånas över de fantasifulla skulpturerna av konstnären Robert Tatin. De är en spegelbild av hans liv och hans kreativa personlighet. Det annorlunda museet visar statyer från Påsköarna och inbjuder samtidigt till en värld full av fantasi. I trädgården framför huset ligger konstnären, som dog 1983, begravd.
  • Orientalisk Park: Parken i Maulévrier med sin vackra trädgård i japansk stil är den största i sitt slag i Europa. Vandra runt på stigar och små vägar och njut av lugnet. Upplev anläggningens skönhet med alla sinnen.
  • Klostret i Fontevraud: Är det största i Europa. Klostret grundades på 1100-talet och har byggts om flera gånger, vilket gör att det idag består av många olika arkitektoniska stilar. Det finns även många andra kloster, som innehåller kulturskatter. Klostret i Epau har otroligt vackra fönster och även klosterruinerna i Maillezais är värt ett besök.
  • Museum i Angers: I en gammal herrgård från 1400-talet i Angers har man inrett ett museum för de sköna konsterna. Det grundades 1801 och här kan man idag titta på en stor samling av konstskatter,av bl a Monet, Picasso, Chagall och Kandinsky.
  • Le Puy du Fou: Varför inte bege sig ut på en tidsresa och uppleva historiska tävlingar, vikingaslag i Fort de l Àn Mil<, en enorm ryttararmé från slaget vid Donjou och mycket mera. På en yta av 40 hektar kan man uppleva otroliga föreställningar och animationer i den historiska parken Le Puy du Fou. När det mörknar får man se en spektakulär show, som berättar legenden om Puy de Fou. Parken är öppen från april till september.
  • Le Cadre Noir in Saumur: På Ecole Nationale d Èquitation kan man uppleva en förtrollande föreställning i ridandets svåra konst. Den absoluta harmonin mellan häst och ryttare är grunden till den fantastiska show. Här får man bevittna grace och skönhet. ”Cadre Noir” visas 2:a torsdagen i månaden (från april till september).
  • 24-timmars race: Vid 24-timmars racet på Le Mans finns det ingen som sitter stilla på sina platser. Motorerna dånar hela tiden, adrenalinet ligger i luften. På det längsta racet i världen kommer man upp i 300 kilometer i timman. I april startar motorcyklarna, i juni bilarna och i oktober lastbilarna.