Mat och dryck i Normandie

Hyr ett semesterhus i Normandie och ta del av lokala matupplevelser

Normandie är ett dignande bord som bara väntar på att du ska hugga in. Njut av färskfångade kammusslor, ostron, möra biffar, camembert och frisk äppelcider. Det bästa sättet att äta sig genom regionens läckerheter är att hyra semesterhus i Normandie.

Smaka på Normandie

Njut av mat och dryck i Normandie

Fransmännen dricker gärna vin till maten, men i Normandie är cider och Calvados de drycker som förknippas med regionen. Från ett semesterhus i Normandie kan du och din familj följa Cidervägen genom Normandies vackra landskap, förbi äppelodlingar och timrade hus. Längs vägen kan ni provsmaka gårdarnas cider och upptäcka calvadosens hemligheter. Besök gärna byn Beuvron- en-Auge som räknas som en av Frankrikes vackraste byar.

När du äter mat i Normandie behöver du inte lämna bordet besviken. Smaka möra biffar smaksatta med persilja, eller njut av lamm, kyckling eller kanin. Andra specialiteter är charkuterier som andouille de Vire och boudin de mortagne. I Normandie äter man bra och balanserat. Det tunga köttet får sällskap av allt som trädgårdslandet har att erbjuda i forma av sallad, kål, purjolök och morötter.

Läget vid kusten gör att många av regionens delikatesser kommer från havet. Om du hyr semesterhus i Normandie kan du frossa i färskfångade kammusslor, blåmusslor, ostron eller fiskar som sill, piggvar, lax och forell.

I Frankrike avrundas middagen gärna med en ostbricka. Normandie kan skryta med många goda ostar. Härifrån kommer den smakrika och starkt doftande camembert, pont l’Evêque, livarot och den hjärtformade neufchâtel. Är du måttligt förtjust i ost kan du beställa den traditionella äppelkakan tarte aux pommes normandes.

Ett snabbt klick från ett semesterhus i Normandie

Vill du känna smaken av en calvados eller sätta tänderna i en mör biff ska du tillbringa ledigheten i ett semesterhus i Normandie. NOVASOL har förmedlat semesterbostäder sedan 1968 och är störst i Sverige på kvalitetssäkrade hus och lägenheter. Ni kan enkelt och säkert boka bostad över nätet eller via telefon. För att kunna behålla vår höga standard, besiktas alla bostäder regelbundet av kunnig personal. En trygghetsförsäkring ingår även i din hyra. Har du frågor eller önskar hjälp med att hyra hus i Normandie är du varmt välkommen att ringa NOVASOL!