Historia och kultur i Normandie

Passa på att hyra hus i Normandie och ta del av norra Frankrikes kultur och historia!

I Normandie får du och din familj en chans att komma nära Europas nutidshistoria när ni besöker stränderna där de allierade landsteg. Att hyra semesterhus i Frankrike är ett bra sätt att lära känna trakten och få uppleva Normandies kultur.

Celter, romare och franker

För över två tusen år sedan var Normandie hem för celterna. Celterna ersattes av romare som sedan besegrades av frankerna. Under början av 800-talet invaderade nordmännen kusten och plundrade byarna. Sedan följde en tid då Normandie var ett självständigt hertigdöme som sedan hamnade under den franska kronan. Vill du få en livfullare bild av historien kan du bege till staden Bayeux och beskåda den berömda Bayeuxtapeten som visar livet på 1000-talet, kända slag och kungarnas erövringar.

Om du tillbringar ledigheten i ett semesterhus i Frankrike får du många chanser att utforska Normandies historia. 6 juni 1944 nådde de allierade Normandies kust och kunde befria fransmännen från ockupationsmakten Tyskland. I dag kan man besöka stränderna, ruinerna och någon av krigsmuseerna i till exempel Caen eller St-Mère-Eglise.

Tänker du hyra hus i Normandie kan du följa arkitekturens alla epoker. Katedralen i Bayuex är ett bra exempel på den romanska stilen, tornet på Rouens katedral visar på gotisk arkitektur, Hôtel d’Escoville i Caen är byggt i renässansstil och Balleroys slott är en vacker illustration av klassicistisk stil.

Normandie räknas som impressionismens vagga. Ska du hyra hus i Normandie måste du förstås besöka Monets trädgård och impressionistmuseet i Giverny. Vill du uppleva mer kultur i Normandie kan du besöka några av konstmuseerna i Rouen, Honfleur och Dieppe.

Upptäck kultur och historia i Normandie från ett semesterhus i Frankrike

Vill du och din familj se den berömda Bayeuxtapeten eller promenera i Giverny kan ni hyra hus i Normandie på NOVASOLs hemsida eller över telefon. Det är enkelt och tryggt att hyra semesterhus i Normandie via oss. NOVASOL har funnits sedan 1968 och är i dag Sveriges största förmedlare av kvalitetssäkrade semesterbostäder.

Alla hyresobjekt besiktas regelbundet av vår erfarna personal och i hyran ingår även en trygghetsförsäkring. Vill du veta mer om att hyra hus i Normandie är du varmt välkommen att ringa vår kundtjänst. Bonnes vacances!