Mat och dryck i Midi-Pyrénées

Upptäck det lokala franska köket i Midi-Pyrénées med ett eget semesterhus

Mäktig Cassoulet, söta desserter och underbart vin. Om du tänker hyra hus i Midi-Pyrénées får du många chanser till njutning. Maten i Midi-Pyrénée är stadig och smakrik, det finns ingen risk att du lämnar bordet med kurrande mage.

Frankrike är världskänd för sin gastronomi och sin finess. Här har varje region sin specialitet. Från ett semesterhus i Frankrike är det enkelt att äta och dricka sig igenom landet. I Midi-Pyrénée får du och din familj smaka på det enkla, men goda traditionella köket med rätter från farmor och mormors tid.

Är du gourmet finns det mycket mat i Midi-Pyrénée värd att smaka på. Toulouse är till exempel känd för sin mättande cassoulet, som är en gryta med bland annat vita bönor, fläsk och korv som får koka i många timmar. Departementet Aveyron är berömd för sin enkla, men mättande rätt Aligot som är potatismos blandat med crème fraîche och ost. På restaurangerna serveras rätten tillsammans med en bit skinka eller korv.

Ska du hyra hus i Midi-Pyrénées i närheten av någon bergsby, får du alldeles säkert smaka på soppan Garbure gjord på kål, potatis, vita bönor, säsongens grönsaker, fläsk och anka. Det är en mättande och energigivande soppa som uppskattas av traktens vandrare och skidåkare.

Regionen är även känd för sin efterrätter. Gâteau à la broche är en mjuk och vaniljsmakande skapelse som ser ut som en gyllene julgran. Pastis Gascon är ett frasigt bakverk på en bädd av äpplen och med en lätt smak av vanilj och armagnac.

Genom att hyra hus i Midi-Pyrénées kommer du också nära den fantastiska vinkulturen i området. Besök gärna vindistriktet Cahors där du kan provsmaka traktens kraftfulla röda vin, beundra vackra slott och små byar. Föredrar du lättare viner kan du smaka på det röda vinet och rosévinet från coteaux de Quarcy eller från vingårdarna vid Fronton.

Vinupplevelser i Midi-Pyrénées

Upplev spännande mat och dryck i Midi-Pyrénées

Vill du också smaka cassoulet eller besöka vingårdarna? Då ska du hyra hus i Midi-Pyrénées via Novasols hemsida eller över telefon. Novasol har funnits sedan 1968 och är i dag Sveriges största förmedlare av kvalitetssäkrade semesterbostäder. Om du har frågor eller vill ha hjälp att hyra semesterbostad i Midi-Pyrénées, är du varmt välkommen att höra av dig till oss!