Attraktioner i Midi-Pyrénées

Hyr ett semesterhus i Midi-Pyrénées som bas för att utforska regionens alla sevärdheter

Det finns många spännande sevärdheter i Midi-Pyrénées! Utforska häpnadsväckande byar som Rocamadour, Padriacs enorma underjordiska grotta, rugbyälskande Toulouse eller besök någon av traktens alla festivaler. Välkommen att hyra hus i Midi-Pyrénées.

En av många attraktioner i Midi-Pyrénées är medeltidsstaden Rocamadour som ger dig en oförglömlig upplevelse. Staden ser ut att vara en del av berget som den vilar mot, och från det vackra slottet på bergets topp har ni en fantastisk utsikt över staden, de skogsklädda bergen och dalarna. Passa på att besöka kyrkan Saint-Sauveur och kryptan Saint-Amadour som UNESCO räknar som världsarv. Titta även in i Notre Dame-kapellet.

En annan av alla attraktioner i Midi-Pyrénées ligger alldeles i närheten av Rocamadour. Det är den berömda Padiracs grotta som räknas som en av de största geologiska sevärdheterna i hela Frankrike. Kliv ned 103 meter under marken, ta en båttur på den underjordiska floden och fortsätt sedan till fots. Här finns den vackra underjordiska sjön Lac de la Pluie och den fantastiska bergssalen Salle du Grand Dôme med en takhöjd på 94 meter. Får inte missas!

Besök Toulouse - regionens största stad

Självklart är regionens största stad, Toulouse, en av många sevärdheter i Midi-Pyrénées. Ströva längs floden Garonnes stränder och fascineras över stadens vackra arkitektur. Beundra det vackra torget Place du Capitol, kyrkan Saint- Sernin och besök stadens naturhistoriska museum. Toulouse är känt som Frankrikes tredje största universitetsstad, som flygplanet Concordes vagga och för sin rugbytokiga befolkning. Passa på att se en rugbymatch på Stade Toulousain för att verkligen uppleva stadens puls.

Varje år hålls nära 200 festivaler i regionen. Lyssna på jazz och country i departementet Gers, världsmusik och klassiskt i Toulouse eller besök medeltidsfestivalen i Cordes-sur-Ciel. Midi-Pyrénées är även känt för sin vinproduktion. Ta gärna en tur till en vingård i L’Armagnac eller var med på någon av alla vinfester som hålls nästan året runt.

Passa på att utforska alla attraktioner i Midi-Pyrénées

Vill du också utforska Padriacs underjordiska grotta eller besöka Toulouse kan du hyra hus i Midi-Pyrénées genom Novasols hemsida eller över telefon. Novasol har förmedlat kvalitetssäkrade semesterhus sedan 1968 och finns på många platser i Europa. Alla våra hyresobjekt besiktas regelbundet av kunnig personal och i hyresbeloppet ingår en trygghetsförsäkring med ett avbeställningsskydd. Varmt välkommen till oss för att hyra hus i Frankrike och Midi-Pyrénées!