Städer och byar i Languedoc-Roussillon

Utforska Languedoc-Roussillons städer och byar med ett semesterhus som bas

Upplev den varma atmosfären i Montpellier, smaka den berömda brandade i Nîmes och känn historiens vingslag i Carcassonne. Med ett semesterhus i Languedoc-Roussillon har du och din familj gott om tid att utforska regionens spännande städer.

Regionen Languedoc-Roussillon ligger i södra Frankrike och gränsar till Midi-Pyrénées och Provence-Alpes-Côte d’Azur. Det finns många vackra städer i Languedoc-Roussillon som till exempel Carcassonne, Nîmes och Montpellier. Klimatet är behagligt och det finns härliga stränder. Vill du hyra hus i Frankrike, men slippa alla turister på Côte d’Azur, är Languedoc-Roussillon ett mycket bra val.

Regionens huvudstad är Montpellier. Här kan du besöka konstmuseum, ett museum om motståndsrörelsen under andra världskriget och ett vinmuseum. Det finns många vackra platser i Montpellier. Bor du i ett semesterhus i Languedoc-Roussillon kan du promenera längs trädgårdarna i La Promenade Royale eller ströva omkring i den botaniska trädgården Le Jardin des Plantes.

Montpellier är en universitetsstad och kanske är det tack vare studenterna som stämningen i staden är så avslappnad och varm. Koppla av med en kopp espresso på torget Place de la Comedié och beundra den vackra fontänen Des Trois Grâces och operans arkitektur. I Montpelliers historiska centrum finns många byggnader från medeltiden att se.

Åk till Frankrike och res tillbaka i tiden

Men hyr du semesterhus i Languedoc-Roussillon och vill uppleva medeltid, är staden Carcassonne ett självklart val. I Carcassonne kan man nästan se riddarna framför sig. Carcassonne består av tre kilometer tinnar och 52 torn, och är en av Europas största medeltidsstäder. Under sommaren pågår riddarspel här och även besökare kan klä ut sig och vara med.

En annan plats där du kan uppleva historiens vingslag är staden Nîmes. Nîmes bär fortfarande spår från den tid då romarna var här. I staden finns det imponerande La Maison Carrée som är världens enda helt intakta antika tempel och Nîmes amfiteater som är den franska motsvarigheten till Colosseum. I amfiteatern, som är den romerska världens bäst bevarade amfiteater, stred gladiatorer och det hölls nöjesjakt på vilda djur. Nîmes är även välkänd för sin specialitet brandade, torsk i olivolja.

Om du vill hyra hus i Languedoc kan du göra det via Novasols hemsida. Vi har förmedlat semesterbostäder sedan 1968 och har ett brett utbud bostäder i bland annat Frankrike. Bienvenue!