Historia och kultur i Languedoc-Roussillon

Passa på att hyra hus i Languedoc-Roussillon och ta del av all kultur och historia

I Languedoc-Roussillon kan man resa bakåt i tiden utan att ens ha lämnat landet. Här finns medeltidsstaden Carcassonne och Nîmes amfiteater från romartiden. Att hyra ett semesterhus i Languedoc-Roussillon är ett perfekt sätt att uppleva den fantastiska kulturen som är unik för regionen.

Languedoc-Roussillon är en region i sydvästra Frankrike som gränsar till det spanska Katalonien. Languedoc-Roussillons historia är färgad av krig och kulturkrockar. I Languedoc talade man för länge sedan det galloromanska språket occitanska och Roussillon ägdes av Spanien fram till mitten av 1600-talet. I dag är Languedoc-Roussillons kultur en sammanflätning av det spanska och det franska.

Närheten till Katalonien har haft stor påverkan på kulturen, det märks inte minst på intresset för tjurfäktning. Med ett semesterhus i Languedoc-Roussillon kan du enkelt åka till Camargue och titta på den traditionella course Camarguais, en snällare form av tjurfäktning där man försöker ta loss ett föremål som sitter fast i tjurens horn. Ett annat bra sätt att uppleva kultur i Languedoc-Roussillon är besöka staden Collioure som räknas som fauvismens vagga.

Det finns gott om spännande historia i Languedoc-Roussillon. Om du har ett semesterhus i Languedoc-Roussillon kan du besöka Carcassonne. Carcassonne är en av Europas största medeltidsstäder med sina 3 kilometer tinnar och 52 torn. Under sommaren hålls riddarspel här och även besökare kan vara med.

Från ett semesterhus vid medelhavet är det enkelt att ta sig till staden Nîmes som bär på många spår från den tid då romarna bodde här. I Nîmes finns det vackra antika templet la Maison Carrée och Nîmes amfiteater där gladiatorerna mot varandra under romartiden.

Så här enkelt är det att hyra semesterhus i Languedoc-Roussillon

Om du och din familj vill uppleva den speciella kulturen i Languedoc-Roussillon, kan ni enkelt boka semesterhus vid medelhavet via Novasols hemsida. Novasol har arbetat med bostadsförmedling sedan 1968 och är i dag ledande i Sverige på förmedling av kvalitetssäkrade semesterhus. Din trygghet betyder mycket för oss. Därför besiktas alla våra semesterbostäder regelbundet av kunnig personal och i hyresbeloppet ingår även en trygghetsförsäkring med ett avbeställningsskydd inkluderat i priset. Om du har frågor eller vill veta mer om vad det innebär att hyra semesterhus vid medelhavet, kan du ringa vår svenska kundtjänst. Via kundtjänsten kan du även boka ditt semesterhus eller semesterlägenhet. Varmt välkommen till oss!