Natur och stränder på Korsika

Ta del av alla stränder och naturupplevelser på Korsika

Långa stränder, kristallklart vatten och lummiga apelsinlundar. Det finns gott om vacker natur på Korsika. I dag får italienarna ångra djupt att de sålde ön till fransmännen under 1700-talet. Vill du se fram emot en underbar semester med mycket sol, bad och naturupplevser ska du hyra hus på Korsika.

Den fantastiska ön Korsika ligger i närheten av Sardinien och italienska fastlandet och tillhörde Italien fram till 1769 när ön såldes till Frankrikes kung Ludvig XV för 40 miljoner franc. Läget i medelhavet är idealiskt för sol och bad, och det finns många fina stränder på Korsika. Men Korsika är inte bara en ö för soldyrkare. Skulle du välja att hyra hus på Korsika under februari-mars kan du även åka skidor i bergen.

En av alla stränder på Korsika

Sola, bada och bestig berg under semestern

Naturen på Korsika är komplex och ön kallas ibland för kontrasternas ö. Här finns de vindpinade bergen, viltväxande buskarna macchia, de vackra sandstränderna och bergstopparna som får ett snötäcke om vintern. För friluftsmänniskan finns många naturupplevelser på Korsika. Runt ön går ett flertal vandringsleder som till exempel den välkända Mare a Monti eller Sentiers de villages som passar den vandringsintresserade familjen. Den äventyrslystne kan bestiga Korsikas högsta topp, Monte Cinto på 2710 meters höjd.

Korsikas stränder är fantastiska. Från huvudorten Bastia går det enkelt att ta sig till Plage de Grigione eller Plage de Miomo. Se till att hyra bil om du ska hyra hus på Korsika och vill utforska öns sandstränder. Andra vackra stränder på Korsika är den berömda Plage du Porto där du kan bada i böljorna och titta upp mot staden Portos torn. Stranden Algajola mellan städerna L’île Rousse och Calvi, är inte bara vacker, den perfekt formade bukten passar även utmärkt för vindsurfing.

Upplev naturen på Korsika med ett semesterhus

Blev du sugen på att uppleva Plage du Porto eller bestiga Monte Cinto? Då kan du enkelt hyra hus på Korsika här på vår hemsida eller över telefon. Vi har funnits sedan 1968 och är i dag Sveriges största förmedlare av kvalitetssäkrade semesterhus. För att kunna stå för hög kvalitet, låter vi kunnig personal besikta alla våra semesterbostäder regelbundet. Har du frågor eller funderingar när det kommer till att hyra semesterhus på Korsika är du varmt välkommen att höra av dig till vår kundtjänst!