Mat och dryck på Korsika

Upptäck öns lokala kök med ett eget semesterhus på Korsika

Salt lufttorkad skinka, nyfångad fisk och söta persikor. Njut av fantastisk mat på Korsika efter många timmars bad i havet eller vandringar i bergen. Genom att hyra lägenhet på Korsika får du och din familj gott om tid att utforska det traditionella korsikanska köket.

Matkulturen på Korsika borde höra till de bästa i världen med tanke på arvet från de kulinariska giganterna Italien och Frankrike. Ön ligger bredvid Sardinien och hörde till Italien fram till mitten på 1700-talet då Italien sålde ön till Frankrike.

Ett bra sätt att lära känna ett lands kultur är att provsmaka det traditionella köket. Oavsett var du tänker hyra lägenhet eller semesterhus i Frankrike, kan du vänta dig en smaksensation.

Måltid på restaurang eller i semesterhuset på Korsika

Korsikas enkla, men smakrika kök får det att vattnas i munnen

Att äta mat på Korsika är en upplevelse i sig. Ön är vida berömd för sina högklassiga charkuterier. Om du har ett semesterhus på Korsika måste du se till att smaka på Prisuttu en typ av lufttorkad skinka med nötiga toner. Den traditionella skinkan är gjord på porsu nurstrale, den korsikanska grisen som lever i bergen och är uppfödd på ekollon och kastanjer. En annan delikatess som får smaklökarna att jubla är Lonzu, en mager skinka av porcu nustrale som blötläggs i en kryddad saltlösning och sedan torkas.

Var du än vill hyra lägenhet på Korsika, kan du njuta av färskfångade läckerheter. Havet erbjuder fisk, kräftor, hummer och musslor. Öns sjöar bjuder på utsökt forell. Korsikas klimat är även idealiskt för odling. Ta en biltur genom det vilda landskapet och ni får syn på många lummiga fruktodlingar. Härifrån kommer till exempel plommon, persikor, apelsiner och körsbär. Korsika är också känd för sina fantastiska fikon, kastanjer och oliver.

Det finns gott om utsökt dryck på Korsika. Passa på att provsmaka det lokala vinet av druvor från öns vingårdar när du ska hyra lägenhet på Korsika. Här görs vin till exempel av druvorna Barbarossa, Bianco Gentile och Sciaccarellu.

Ett enkelt sätt att hyra lägenhet på Korsika

Om Korsikas läckerheter fick det att vattnas i munnen, kan du enkelt och säkert boka lägenhet eller semesterhus på Korsika på vår hemsida eller över telefon. NOVASOL har funnits sedan 1968 och vi erbjuder kvalitetssäkrade semesterbostäder där en trygghetsförsäkring ingår i hyran. Välkommen till oss för att hyra lägenhet eller semesterhus på Korsika!