Attraktioner på Korsika

Boka ett semesterhus som bas för att upptäcka alla sevärdheter och aktiviteter på Korsika

Korsika är mer än de fantastiska stränderna, vindpinade bergen och den goda maten. Det finns en mängd attraktioner och sevärdheter på Korsika som bara måste utforskas. För att hinna se så mycket som möjligt av ön, kan du hyra hus på Korsika via Novasols hemsida eller över telefon.

NOVASOL har förmedlat semesterbostäder sedan 1968 och finns i stora delar av Europa. När du bokar semesterhus via oss kan du känna dig trygg. Alla våra hyresobjekt besiktas regelbundet och i hyran ingår även en trygghetsförsäkring. Om du har frågor kring att hyra semesterbostad på Korsika kan du höra av dig till vår svenska kundtjänst.

Upptäck Calvi på Korsika

Här är våra bästa tips på sevärdheter och attraktioner på Korsika

Fram till mitten av 1700-talet hörde ön Korsika till det italienska Genua, men 1768 såldes ön till fransmännen. En av Korsikas mest berömda invånare är förstås erövraren Napoleon som föddes här. Om du ska hyra hus på Korsika kan du besöka det hus där Napoleon växte upp, Musée National de la Maison Bonaparte som ligger i staden Ajaccio.

För den som älskar havet finns många aktiviteter på Korsika. Här kan man segla, vindsurfa och hyra jet ski. Det finns också många vackra stränder som till exempel stranden vid den lilla fiskebyn Porto där det berömda tornet vaktar den fantastiska bukten. Porto finns med på UNESCO:s lista över världsarv.

Den som har haft semesterhus i Frankrike vet att det finns många fästningar i landet. Så även på Korsika. Fästningsstaden Bonifacio är helt klart värd en utflykt. Staden är belägen på 60 meter höga klippor och utsikten härifrån är fantastisk. Promenera bland de trånga gatorna, utforska de små butikerna och provsmaka det korsikanska köket på någon av de mysiga restaurangerna.

En annan stad belägen på klipporna är Sartène. Sartène ruvar på ett mörkt förflutet, befolkningen har varit förslavade under historiens gång och staden har varit skådeplats för många hämndaktioner. Trots det blodiga förflutna, är det hit du ska bege dig om du vill uppleva det genuina Korsika.

När du hyr semesterhus i Frankrike måste du även passa på att besöka de vackra kyrkorna. Kyrkan San Michele de Murato är väl värd ett besök. Fasaden är schackrutig av grönt och vitt, inne i kyrkan står skulpturer som räknas till de finaste på hela Korsika.