Frankrikes kultur

Upplev kulturen i Frankrike med ett semesterhus som bas

Frankrike är ett land som är mycket mån om sin kultur och sitt språk. För att bevara språket finns det kvoter gällande film och musik som innebär att man måste visa och spela en viss mängd franska filmer och fransk musik. Inom EU, UNESCO och WTO betonar Frankrike vikten av kulturell mångfald. Kultur är en vara som ska handlas med gränslös frihet.

Att vårda och bibehålla det kulturella arvet ses som en mycket viktig uppgift. Offentlighetens förståelse för kulturen är stor, delvis på grund av statligt organiserade åtgärder som ska leda till nationell bildning och medvetande inom kulturen. I den årliga kulturkalendern finns fast förankrade dagar ägnade åt kultur, musik och film som har stort gillande hos befolkningen. Storslagna kulturarrangemang befäster Frankrikes ställning som Kulturnation och Paris som Kulturmetropol.

Nationalpark i Frankrike

Frankrikes nationalparker

Hyr en semesterbostad i Frankrike och upptäck landets nationalparker. Några av dessa är:

  • Nationalparken Ecrins
  • Nationalparken Vanoise
  • Nationalparken Mercantour
  • Nationalparken Pyrenäen
  • Nationalparken Cevennen
  • Nationalparken Port-Cros
  • Nationalparken Guandeloupe

Frankrikes vinregioner

Sedan århundraden tillhör franska viner världstoppen. Som inget annat land i världen har Frankrike förstått att binda samman vinet med landets kultur och därmed skapa ett kulinariskt konstverk. Det finns flera olika vinregioner i landet, bland annat Alsace, Champagne och Bourgogne. I samtliga har du möjlighet att hyra semesterbostad genom NOVASOL.

Vindruvor i Frankrike

Sevärdheter i Frankrike

Landets sevärdheter speglar den franska kulturen. Frankrike är ett av Europas ledande kulturländer och är bland annat känt för såväl sin konst- som filmhistoria. Gällande den sistnämnda så går den berömda filmfestivalen i Cannes årligen. Frankrike erbjuder även en stor mängd kloster, kyrkor och katedraler att besöka - vissa sägs sträcka sig så långt tillbaka som 400-talet!

Vi hoppas att du har lärt dig lite mer om Frankrikes kultur inför din nästa semester. För att uppleva landet på ’riktigt’ och verkligen komma nära kulturen är du välkommen att hyra något av våra semesterhus i Frankrike. Vi erbjuder ett stort utbud av semesterhus och lägenheter över hela landet. Samtliga har även inspekterats innan de tagits in i utbudet för att säkra att du får precis den semesterbostad som du bokar. Välkommen att göra en sökning redan nu för att hitta din nästa semesterbostad i Frankrike.