Historia och kultur i Champagne-Ardenne

Passa på att hyra hus i Champagne-Ardenne och ta del av regionens kultur och historia

I Champagne-Ardenne finns mer än bara Champagne. Regionen är också rik på kultur och krigshistoria. Här undertecknades till exempel Tysklands kapitulation under andra världskriget. Att hyra hus i Champagne-Ardenne är ett bra sätt att känna historiens vingslag.

Upplev historia i Champagne-Ardenne med ett semesterhus i Frankrike

En historieälskare har många bra anledningar att hyra hus i Champagne-Ardenne. Med en gräns mot Belgien och med närhet till både Tyskland och Luxemburg har den här regionen varit inblandad i många konflikter. Här vann Napoleon sina sista segrar och Champagne var slagfält under fransk-preussiska kriget.

Under 1900-talet var Champagne skådeplats för avgörande slag under första världskriget eftersom västfrontens skyttegravar låg i regionen. Andra världskriget utspelade sig till stora delar i Ardennerna och Sedan, och ledde till tusentals dödsoffer och många förstörda byggnader. Staden Reims spelar också en viktig del i andra världskrigets historia. Det var i Eisenhowers franska högkvarter som Tysklands kapitulation undertecknades. Högkvarteret är i dag omvandlat till museum.

Under världskrigen förstördes många monument över Champagne-Ardennes historia. Men kvar i dag finns till exempel monumentet Cryptoportique som är ett minne från den tid då staden Reims var en del av romarriket. I Reimes finns även den vackra gotiska katedralen Notre-Dame och kyrkan Basilique Saint-Rémi.

Den som vill uppleva kultur i Champagne-Ardenne kan besöka någon av regionens museum. I Reims finns konstmuseet Musée des Beaux Arts där den berömda tavlan Marats död hänger och i Troy ligger det moderna konstmuseet. Om du är intresserad av vinhistoria i Champagne-Ardenne är en visit på ett champagnemuseum ett måste. Champagnemuseum finns till exempel i Epernay, Le Mesnil sur Oger eller Verzenay.

Att hyra semesterhus i Frankrike är enkelt och tryggt

Är du och din familj nyfiken på Champagne-Ardennes kultur och historia, kan ni enkelt boka hus eller lägenhet via vår hemsida. NOVASOL grundades redan 1968 och är i dag norra Europas största förmedlare av kvalitetssäkrade semesterhus. Vi har även en svensk kundtjänst dit du kan ringa om du har frågor kring att boka semesterhus i Champagne-Ardenne.

Det finns många fördelar med att hyra ett hus i den region man är intresserad av. Familjen får större frihet och fler valmöjligheter. En egen bostad är en bra utgångspunkt för spännande utflykter och en trygghet för barnen. Genom att hyra hus i Champagne-Ardenne via Novasol kan du och din familj känna er trygga då alla våra objekt inspekteras av kunnig personal innan de tas in i sortimentet och i hyran du betalar så ingår en trygghetsförsäkring med bland annat ett avbeställningsskydd. Varmt välkomna till oss!