Städer och byar i Morbihan

Pittoreska byar och trevliga städer att besöka i Morbihan

I regionen Bretagne finns många vackra städer och byar. Med en av våra semesterbostäder i Morbihan får du och din familj gott om tid att utforska området, lära känna lokalbefolkningen och kulturen. Besök till exempel medeltida kuststaden Vannes, hamnstaden Lorient eller Napoleons stad Pontivy.

Värda ett besök

Det finns många städer i Morbihan som är värda ett besök. Längtar familjen efter både sol, bad och historia, kan ni ta en biltur till Vannes. Vannes är en kuststad i södra Bretagne och ligger precis vid inloppet av Morbihangolfen som räknas till en av världens vackraste bukter. I den medeltida stadskärnan kan ni vandra bland trånga gator och titta på de traditionella trähusen. Här finns den vackra katedralen Saint-Pierre, ett konstmuseum och ett museum som berättar om Vannes historia.

Lorient kallas de fem hamnarnas stad, även om militärhamnen inte längre finns kvar. Den berömda ubåtshamnen har i stället omvandlats till ett museum. I Lorient kan ni vandra bland hamnarna, fiska eller ta en båttur till den vackra ön île de Groix. Varje sommar hålls en keltisk musikfestival, le festival de Interceltique, i Lorient. Då vibrerar hela stadskärnan av keltisk musik.

Vackra Pontivy är Bretagnes vägkorsning och ligger i mitten av Brest, Rennes, Vannes och Saint-Brieuc. Namnet Pontivy kommer av att det var munken Ivy som byggde den första bron (pont) över floden Blavet. Det var däremot Napoleon som gjorde staden känd. Under hans styre var Pontivy ett viktigt militärstrategiskt och administrativt center. På grund av sin neoklassicistiska arkitektur, kallas staden ibland för Napoleons stad. Om ni tar en tur till Pontivy, glöm inte att besöka le château de Rohan som ligger i Pontivys medeltida stadsdel.

Hyr ett semesterhus i Morbihan

Vill du och din familj utforska Morbihans vackra städer kan ni hyra hus i området här på vår hemsida. Vi på NOVASOL har många års erfarenhet av att förmedla semesterbostäder och finns i stora delar av Europa. I dag är vi Sveriges största förmedlare av kvalitetssäkrade semesterbostäder och kan erbjuda ett brett utbud semesterhus i Morbihan. Novasol grundades 1968 och sedan 1990 har vi även kontor i Sverige. Du är varmt välkommen att ringa till vår kundtjänst om du vill veta mer om att hyra hus i Morbihan. Bienvenue chez nous!