Natur och stränder i Morbihan

Ta del av alla stränder och naturupplevelser i Morbihan med ett semesterhus som bas

Vill du se vackra stränder och vandra i mytomspunna skogar? Välkommen till Bretagnes sydkust. Genom att hyra hus i Morbihan kan du och din familj ta del av den vackra naturen i Morbihan.

Det finns över 160 stränder i Morbihan, så ni har stora chanser att hitta en strand som passar just er. Plage du Pérello vid staden Ploemeur är idealisk för barnfamiljen. Här finns turkost vatten, fin sandstrand och lä för vinden. En badvakt övervakar stranden vissa delar av året, det finns toaletter, duschar och matställen i närheten. Stranden kan vara svår att hitta där den ligger mellan Lomener och Kerroch.

Vid staden Ploemeur ligger ett flertal av Morbihans stränder. Förutom Plage du Pérello finns Plage des Kaolins här. Plage des Kaolins är ett populärt tillhåll för naturister, men det finns även en del barnfamiljer här. Stranden är fin och det finns både tillgång till drickbart vatten, duschar och toaletter. Föräldrar bör dock ha uppsikt över sina barn under den tid då stranden inte övervakas av en badvakt. Vågorna är starka!

Vit sandstrand och stora skogar

Om ni har besökt Carnac för att titta på de berömda forntida minnesstenarna, megaliter, kan ni passa på att sola och bada på La Grande Plage de Carnac. Den vita sandstranden är två kilometer lång och mycket populär under sommarmånaderna. Här finns både omklädningsrum, duschar och toaletter. Stranden är idealisk för barnfamiljen och de som reser i sällskap med rörelseförhindrade.

Förutom stränder finns det gott om naturupplevelser i Morbihan. I departementet finns stora skogar perfekta för promenader, löpning och ridning. Ett exempel på vacker natur i Morbihan är den enorma skogen vid Camors, Floranges och Lanvaux. Här kan barnen leka, familjen ha pick-nick och fiskeentusiasten pröva fiskelyckan i någon av sjöarna.

Ett klick från strand och natur i Morbihan

Är du och din familj intresserade av att hyra hus i Morbihan för att få upptäcka naturen på nära håll? På Novasols hemsida finns ett stort utbud lägenheter och hus i Morbihan. Vi på Novasol har arbetat med stuguthyrning sedan 1968 och är i dag Sveriges största förmedlare av kvalitetssäkrade semesterhus.

Alla våra semesterhus besiktas regelbundet av vår personal för att du ska kunna känna dig trygg när du till exempel ska hyra hus i Morbihan. I hyresbeloppet ingår även en trygghetsförsäkring där även ett avbeställningsskydd är inkluderat. Sedan 1990 har vi servicekontor i Sverige. Om du har frågor kring att till exempel boka semesterhus i Morbihan, är du varmt välkommen att ringa vår kundtjänst. Bienvenue en France!